EU-parlamentet röstade igenom ”kommunistlag” – hotar jordbruket

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Klimatalarmisterna har gjort det igen. Nu hotas stora arealer jordbruksmark i Sverige, sedan Europaparlamentet röstat igenom den så kallade lagen om naturrestaurering. EU påstår man räddar ”biologisk mångfald” och hjälper naturen mot ”klimatförändringar”, men enligt kritikerna handlar det om ren kommunism som hotar livsmedelsproduktionen. Enorma 16 procent av Sveriges jord- och skogsbruksmark kan konfiskeras, sägs det.

De flesta svenskar vet kanske inte om det, men tidigare i sommar röstade EU:s parlament igenom den så kallade naturrestaureringslagen, eller ”Nature Restoration Law”, som härrör från EU-kommissionen.

Det handlar om påstådd restaurering av natur inom Europeiska unionen. Men enligt kritikerna handlar det om kommunism. Swebbtv Nyheter har tidigare rapporterat om lagändringarna.

– Lagen om återställande av naturen. Vad trevligt det låter. Vem skulle inte hålla med om det? Men den verkliga sanningen är att detta bara är ytterligare en enorm idioti som vi sett i denna kammare otaliga gånger, sade Europaparlamentarikern Mislav Kolakušić i juli. Det enda verkliga målet med denna lag är konfiskering av privat egendom och konfiskering av jordbruksmark från bönder, med det yttersta målet att göra organisk mat otillgänglig för medborgarna. Man vill förhindra att den vanliga medborgaren kan äta normal mat. Det är vad lagen är. Det skulle vara bättre att kalla det lagen om otillgänglighet av livsmedel för EU-medborgare. Förr fanns det åtminstone en viss värdighet i kommunismen, lagarna om konfiskering av privat egendom kallades konfiskationslagar. Nu kallar man det lagen om återställandet av planeten, om återställandet av naturen. Tja, det är nonsens och idioti.

I maj sade den nederländska EU-parlamentarikern Rob Roos att EU och FN utplånar Europas bönder med lagar och regler om ”klimatet” och ”kväve”.

– Denna ”Great Food Reset” leder till hjärtslitande scener i Nederländerna. Varje år tar 20-30 jordbrukare livet av sig. Och utan bönder kan vi skymta svält ännu en gång. Titta på Sri Lanka, där en ”perfekt” implementering av ESG ledde till plötslig svält och kaos, förklarade han. Snälla stoppa denna omänskliga politik. Snälla stoppa ”Nature restoration act”. Stoppa Agenda 2030, som förstör våra bönder i jakt på en idealistisk koldioxidfri utopi. Låt oss börja skydda och hylla våra bönder igen. Inga bönder, ingen mat, ingen framtid.

Så hur mycket sanning ligger det i detta?

Så här skriver den svenska EU-parlamentarikern Johan Nissinen (SD) på Twitter:

”Förnuft, en bristvara i Bryssel! EU-parlamentet röstade nyss igenom naturrestaureringslagen; 16 procent av svensk jord- & skogsbruksmark kommer konfiskeras. I tider av hög inflation & svindlande matpriser stödjer parlamentet ett lagförslag som kommer minska den inhemska matproduktionen”

Enligt Nissinen kommer alltså 16 procent av Sveriges ord- och skogsbruksmark att konfiskeras.

Var kommer den siffran ifrån?

Lantbrukarnas riksförbund skriver på sin hemsida, under rubriken ”Nature Restoration Law”:

”16 procent av den svenska jord- och skogsbruksmarken håller på att glida oss ur händerna i en tid där vi behöver energi och livsmedel mer än någonsin. Lantbrukarnas Riksförbund vädjar till svenska EU-parlamentariker att ta taktpinnen för att rädda den svenska maten och skogen. Låt inte den svenska landsbygden bli ett museum… Vi tvingas återskapa marker såsom de såg ut förr i tiden, istället för att bruka marken för framtidens behov. Våra beräkningar visar att ungefär 16 procent av den svenska jord- och skogsbruksmarken inte kommer kunna brukas som idag, om förslaget går igenom.”

Naturrestaureringslagen leder alltså till att skog inte får brukas och att åkermark ska läggas under vatten, förklarar LRF.

Även om mainstream-media knappast nålat fast nyheten om EU-lagen i svenskarnas medvetande, har vissa skrivit om det.

Enligt TV4 Nyheterna innebär lagen ett ”kraftigt begränsat lantbruk”, lagen kan ”kraftigt minska jordbruket”, skriver nyhetskanalen.

”I Sverige ska lagen kraftigt begränsa jord- och skogsbruket. 3,5 miljoner hektar, 16 procent av skogsbruket, kommer behöva tas ur bruk enligt Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Även stora delar åkermarker ska sluta brukas, vilket Lantbrukarnas riksförbund är kritiskt till”, skriver TV4.

Bakom lagändringen finns alltså klimatalarmismen. Det hävdas att lagen är nödvändig för att återställa ”naturens motståndskraft” mot påstådda ”klimatförändringar”. Det hela ingår i globalisternas Agenda 2030, år 2030 ska nämligen lagen ha implementerats. Då ska hela 30 procent av marken ha ”återställts”, enligt TV4.

LRF:s förbundsordförande Palle Borgström säger i TV4 Nyheterna att stora arealer jordbruksmark kommer tas ur produktion och att lagen inte gör avvägningar mot andra samhällsintressen så som till exempel just livsmedelsförsörjning.

Högerpartier försökte stoppa lagen. Och Sveriges regering har sagt nej, just med motiveringen att lagen hotar jordbrukets markanvändning.

Experter och forskare har avfärdat ”klimatkrisen” som en bluff (se artiklar nedan), för att driva igenom en vänsterpolitisk global agenda.

Läs också:

Vänstermänniskor i FN bakom klimatalarmismen, enligt forskare
Nobelpristagare ”tystad” – ifrågasätter klimatlarmet: Finns ingen klimatkris
Klimatkommunister styr EU, enligt politiker: ”Vill beslagta privat egendom och jordbruksmark”
EU-politiker: Agenda 2030 måste stoppas – en ”omänsklig, koldioxidfri utopi”
”Den gröna omställningen” orsakar fattigdom och revolution
Planekonomi lurar bakom klimatfrågan: ”Gör oss fattigare – enda effekten det har”
Experten: ”Klimatkrisen” är ett komplett påhitt
Nu angrips Sveriges jordbruk – kallas för ”svarta fåret i klimatpolitiken”
Experten: Framtiden kommer utvisa att ”klimatkrisen” var en total bluff
Klimatkommunister styr EU, enligt politiker: ”Vill beslagta privat egendom och jordbruksmark”
Klimatkrisen ett uppenbart bedrägeri, enligt professor: ”Enorm hög av skitsnack som skadar människor”
Klimatdebatten ”vår tids narcissism” – det ”handlar egentligen inte om klimatet”
Professorn: Klimatfrågan är helt falsk – koldioxidutsläpp driver inte uppvärmning
Experten: ”Klimatkrisen” en myt skapad av FN
Professor: ”Vi har ingen klimatkris, vi har en kris i sunt förnuft och ärlighet”
Experten: ”Klimatkrisen” är ett komplett påhitt
Experten: INGA BEVIS koldioxid orsakar uppvärmning
Experten: Människan borde vara stolt över koldioxiden – får livet att frodas
Professor ifrågasätter klimatlarmet – jorden kallare om man räknar från andra tidpunkter
FN kräver hårdare censur – är orolig ”desinformation” underminerar klimatskräcken
Senatorn om klimatkrisen: ”Totalt skitsnack – farligt skitsnack”
Så spårade miljörörelsen ur – sysslar med falska ”narrativ” och ”skräpvetenskap”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program