Professorn: Klimatfrågan är helt falsk – koldioxidutsläpp driver inte uppvärmning

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Globalisternas klimathysteri har ett ”grundläggande fel”, enligt den australiensiska professorn och geologen Ian Plimer. Nämligen påståendet att koldioxid driver global uppvärmning. Så är det inte. Detta visar historien.
– Det finns ingen korrelation över geologisk tid mellan koldioxid i atmosfären och temperatur, säger han i en intervju.

Det är i en intervju med GWPF/Net Zero Watch som professorn och geologen Ian Plimer hävdar att globalisternas klimatfråga är baserad på en falsk premiss.

Deras antipati mot koldioxiden är inte förankrad i verkligheten.

– Jag ber dem visa mig att mänskliga utsläpp driver global uppvärmning. För hela energipolitiken bygger på utsläpp. Men ingen har ännu kunnat visat att mänskliga utsläpp av koldioxid driver den globala uppvärmningen. Och om det gjorde det, skulle de också behöva visa att de naturliga utsläppen – som utgör 97 procent av det totala – inte driver den globala uppvärmningen.

– Ser jag bakåt i tiden genom mina geologiska ögon, och granskar tidsperioder i det förflutna då vi haft mycket höga koldioxidhalter i atmosfären, upp till hundratals gånger högre än nu, så ser vi att det inte fanns någon skenande global uppvärmning.

Klimatförändringar har i och för sig funnits. Men det är inte konstigt. De sker ju hela tiden. Det är så det ska vara. Det är naturligt.

– Men det som vi faktiskt har haft är sex stora istider, och det finns ingen korrelation över geologisk tid mellan koldioxid i atmosfären och temperatur, fortsätter Plimer. Det är faktiskt historien som visar oss att koldioxid inte driver global uppvärmning.

– Vi har alltså ett grundläggande fel, och det är utsläpp. De driver inte global uppvärmning.

I sociala medier har flera reagerat på intervjun:

”Men om allmänheten började misstänka att den klimatförändring som sker nu faktiskt inte orsakas av mänsklig aktivitet så skulle ingen köpa elfordon, och WEF:s ESG-agenda blir svårare att genomföra”, skriver en användare på Twitter.

”Kolkretsloppet är en perfekt sluten slinga”, menar en annan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program