Ukrainas offensiv kommer misslyckas, enligt USA:s underrättelsetjänst

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det blir ingen lyckad motoffensiv för Ukraina. Det är bedömningen som nu görs inom den amerikanska underrättelsetjänsten, säger källor till Washington Post. Ukraina kommer nämligen inte lyckas ta den kritiska staden Melitopol, varpå huvudmålet faller. Och detta kan leda till tjafs bland västs politiker, som finansierar proxykriget mot Ryssland.

Det är inom de amerikanska underrättelsetjänsterna som man nu bedömer att Ukrainas motoffensiv inte kommer lyckas. Ukraina kommer inte nå den viktiga staden Melitopol i sydöstra Ukraina. Staden är kritisk för Ukrainas offensiv, skriver den amerikanska tidningen.

Ukraina misslyckas därmed att nå sitt huvudsakliga mål, att kapa Rysslands landbro till Krim. I stället kommer man tvingas stanna flera mil utanför Melitopol, som har kallats för ”the gateway to the Crimea”.

Det säger personer insatta i den ”hemligstämplade prognosen” till Washington Post, som även talat med olika västerländska och ukrainska regeringstjänstemän inför sin artikel.

Källorna har begärt att få vara anonyma.

Denna ”dystra bedömning”, som det uttrycks i tidningen, baseras på Rysslands ”brutala skicklighet” i att försvara ockuperat territorium med hjälp av minfält och skyttegravar, skriver Washington Post och påpekar att misslyckandet sannolikt kommer leda till att det börjar pekas finger inom Kievregimen och bland västs politiker kring ”varför en motoffensiv som fått tiotals miljarder dollar i västerländska vapen och militär utrustning inte uppnår sina mål”.

USA:s nationella underrättelsechef har inte velat kommentera uppgifterna.

Enligt Washington Post har Kiev har nyligen skickat fler av sina reserver till fronten men fortfarande inte ens lyckats ta sig igenom Rysslands första försvarslinje.

”Analytiker säger att de utmaningar som Ukraina har mött är mångfacetterade, men nästan alla är överens om att Ryssland överträffat förväntningarna när det gäller skickligheten i att försvara ockuperat territorium”, skriver tidningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program