Professor: ”Vi har ingen klimatkris, vi har en kris i sunt förnuft och ärlighet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att ”klimatkrisen” har fått så enormt mycket uppmärksamhet beror inte på att den är sann utan på att västvärlden blivit så fördummad. Människor lär sig inte förnuft och kritiskt tänkande längre, säger professor Ian Plimer i ADH TV.

Det är i en intervju med ADH TV som professorn och geologen Ian Plimer går till hårt angrepp mot hysterin kring ”klimatet”.

Enligt Plimer finns det ingen klimatkris. Däremot har mänskligheten hamnat i en kraftig kris av bristande förnuft och ärlighet.

– Ingen har någonsin visat att mänskliga utsläpp av koldioxid driver global uppvärmning, säger Ian Plimer under intervjun. Jag har frågat vetenskapsmän, journalister och politiker: Snälla, bara ge mig ett halvdussin vetenskapliga studier som bevisar att mänskliga utsläpp driver global uppvärmning. Ingen har någonsin gjort det.

Och även om de lyckades, fortsätter han, skulle de då också behöva visa att de 97 procent av utsläpp som i stället kommer från naturen inte driver global uppvärmning.

Dessutom kan koldioxid ge en grönare värld och bättre skördar.

Den grundläggande idén att det är människan som driver på uppvärmning, och att vi därför akut måste göra något åt just det, är ”absolut fel”, hävdar Plimer.

– Men ok. Låt oss titta på den moderna uppvärmningen. Hur står den sig jämfört med tidigare uppvärmningar? Det är inte så varmt som under medeltiden. Det är inte så varmt som under romartiden. Det är inte så varmt som under den minoiska tiden. Det är inte så varmt som under kulmen av den mellanistid som vi befinner oss i. Vi befinner oss faktiskt i en tid som är ganska kall jämfört med tidigare uppvärmningar. Vi har ingen klimatkris. Vad vi har är en kris i sunt förnuft och en kris i ärlighet.

Att klimatalaramisterna ändå lyckats skrämma upp människor, beror på att västvärlden och dess utbildningssystem fördummats under ett halvt sekel, enligt Plimer.¨

Människor lär sig inte att tänka längre. De indoktrineras av aktivister.

– Vi har fått ett samhälle där människor kan matas med vad som helst och de kommer acceptera det. De saknar vapen för att stå emot det skitsnack som de matas med.

Enligt Ian Plimer behöver man följa pengarna och makten i denna fråga. Västs utbildningssystem är förlorat till vänsteraktivister. Likaså byråkratin, som är full av vänsteraktivister, säger han. Även media är förlorat. Media sysslar numera med aktivism, inte journalistik, påpekar Plimer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program