Nobelpristagare ”tystad” – ifrågasätter klimatlarmet: Finns ingen klimatkris

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Lyfter fram betydelsen av moln. Foto: Swebbtv arkiv

Den amerikanska fysikern och nobelpristagaren John Clauser, som är en kritiker av klimatalarmismen, har fått ett föredrag hos IMF inställt, rapporterar Newsweek.

Nobelpristagaren Dr. John Clauser kommer inte tala inför Internationella valutafonden, IMF.

Han skulle presentera ett seminarium om klimatmodeller för IMF, men nu har hans föredrag ställts in, uppger CO2 Coalition, där Clauser är styrelsemedlem.

Clauser har tidigare kritiserat de modeller som använts för att förutsäga global uppvärmning.

”Dr. Clauser har utvecklat en klimatmodell som lägger till en ny betydande dominerande process till befintliga modeller. Processen involverar det synliga ljuset som reflekteras av cumulusmoln som täcker, i genomsnitt, hälften av jorden. Befintliga modeller underskattar kraftigt denna molnrespons, som ger en mycket kraftfull, dominerande termostatisk kontroll av jordens temperatur”, skriver CO2 Coalition som menar att Clauser ”tystats” av IMF.

– Jag tror inte att det finns någon klimatkris, sade han vid Korea Quantum Conference och varnade för att dominerande processer är överdrivna och ”missförstådda med cirka 200 gånger”.

– Enligt min mening finns det ingen verklig klimatkris. Det finns dock ett mycket verkligt problem med att tillhandahålla en anständig levnadsstandard till världens stora befolkning och en tillhörande energikris. Den senare förvärras i onödan av vad som enligt min mening är felaktig klimatvetenskap, ska han också ha sagt tidigare enligt CO2 Coalition, uppger Newsweek.

CO2 Coalition beskriver sig själv som en organisation som, till skillnad från klimatalarmister, anser att koldioxidutsläpp är fördelaktigt för livet på jorden.

Newsweek har sökt IMF via e-post för en kommentar.

Den amerikanske ekonomiprofessorn Michael Hudson har tidigare påstått att Världsbanken och Internationella valutafonden är ”världens mest ondskefulla organisationer”.

Se ett föredrag av John Clauser HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program