Experten: ”Klimatkrisen” en myt skapad av FN

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den så kallade klimatkrisen är egentligen en myt skapad av FN. Klimatets förändringar är i stort sett normala, menar fysikern Brian Catt i en intervju med brittiska TalkTV.

Det är TalkTV som under rubriken ”Den stora klimatbluffen?” intervjuat fysikern Brian Catt, som klargör att människor inte alls behöver få panik av klimatförändringar.

– Bara ta det lugnt, säger Brian Catt. Tittar man på jordens naturliga historia, som nystats upp ända sedan dessa klimatmyter skapades av FN, ser man att det som sker nu är nästan fullständigt normalt. De senaste 10.000 åren är en varmperiod inom en istidscykel, som går upp och ner ungefär en grad vid ekvatorn och två vid polerna, var tusende år. Och det är helt normalt. Ökningstakten är inte onormal, det handlar om ungefär en grad på ett århundrade.

De ”modeller” som påstås visa en klimatkris, och som klimataktivister bygger sin politik på, stämmer inte, enligt Catt.

Modellerna använder felaktiga premisser, och ger därför felaktiga utfall.

– Förutsättningarna som de matar in i sina modeller är felaktiga. Skräp in, skräp ut. De förutsätter bland annat att det inte finns någon naturlig förändring. Om förändringen de kopplar till koldioxid egentligen är naturlig, finns det ingen ytterligare förändring.

Det som sker enligt modellerna, sker alltså inte i verkligheten.

Enligt Brian Catt är växthuseffekten av allt att döma väldigt liten. Det finns andra saker som påverkar mycket mer, som solen och gravitationen. Det är havet och molnen som kontrollerar jordens klimatstabilitet, påpekar han.

Människor har alltså panik helt i onödan.

Jorden har blivit lite varmare de senaste drygt 150 åren. Men det är ingen slump att klimataktivister räknar just därifrån, från år 1850, enligt fysikern. Det beror på att det är den lägsta punkten på tusentals år. Därför använder man den som utgångspunkt.

– Vi befinner oss en grad över det kallaste som det varit de senaste 10.000 åren. Anmärkningsvärt är också att det är två grader kallare jämfört med det varmaste som det varit de senaste 8.0000-10.000 åren, som var den egyptiska och minoiska perioden.

Går man ännu längre tillbaka i mänsklighetens historia, har det varit ännu varmare, fortsätter han. För cirka 130.000 år sedan var det sex grader varmare. Då fanns det flodhästar och elefanter vid det som idag är Themsen, säger Brian Catt.

– Detta är välkänt. Det är naturhistoria. Och det fanns människor då. Vi är en tropisk art.

Allt fler ifrågasätter nu det officiella klimatnarrativet och dess dogmer. I morse sade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att Sveriges så kallade klimatpolitik är ”rent självplågeri” som bara förstör landet och gör folket fattigt. Andra går längre än så, och hävdar att klimatfrågan är ett ideologiskt neofeodalt kommunistiskt bedrägeri som söker omfördela rikedom och bygga ett globalistiskt världsherravälde – att det alltså inte är en slump att klimatpolitiken gör människor fattiga, utan att detta är avsikten. Privat ägande ska avskaffas i klimatets namn, klargörs det uttryckligen. Folk ska göras ofria, och beroende av en global makt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program