Så spårade miljörörelsen ur – sysslar med falska ”narrativ” och ”skräpvetenskap”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Miljörörelsen har blivit mer av en politisk rörelse än en som verkligen bryr sig om planeten. Den är inte fokuserad på verkligheten utan på att skapa fasaväckande berättelser, ”narrativ”, som går ut på att skrämma upp människor och roffa åt sig pengar. Det hävdar ekologen Patrick Moore. ”Klimatfrågan” används på detta sätt.

Det är i en intervju med Fox Business som ekologen och Greenpeace medgrundare Patrick Moore på nytt angriper den så kallade miljö- och klimatrörelsen.

Rörelsen bygger inte längre på verkligheten utan på ”falska berättelser”. Förändringen kom i mitten av 1980-talet.

– Jag var tvungen att lämna Greenpeace vid den här tiden eftersom man hade gått från att vara en volontärgrupp till i princip ett företag med ett enormt insamlingsbehov för tusen anställda, säger Patrick Moore i Fox. Vi var så framgångsrika. Sedan förvandlades det i princip till en skumraskverksamhet som sysslade med skräpvetenskap.

Förr var rörelsen fokuserad på vad som verkligen sker på den här planeten, och på att angripa riktiga problem. Men idag är det en girig rörelse med en politisk, knappast vetenskaplig, agenda.

– ”Bekämpa klimatförändringar” är ett idiotiskt uttryckssätt, fortsätter Moore. Vi kan inte förhindra jordens klimat från att förändras, och det förändras inte särskilt mycket. Ironiskt nog är jorden kallare nu än den har varit under större delen av livets historia.

– Det är därför vi ser så stora istäcken på Antarktis och Arktis. Det är mycket kallt där. Den enda anledningen till att isbjörnar existerar beror på att de utvecklades för att hantera isen och jaga sälar på isen i Arktis. Innan isbjörnarna utvecklades fanns det ingen is på Arktis. Så isbjörnar existerar på grund av klimatförändringar, inte trots dem. Detta är ett faktum.

Enligt Patrick Moore borde den gröna rörelsen hylla jordens utveckling, i stället för att sprida skräck och svartmåla vår existens.

– Man måste förstå att den här planeten är 4,6 miljarder år gammal. För 3,5 miljarder år sedan utvecklades livet, och har gjort det under så lång tid att människor inte ens kan greppa det. Vi lever i en fantastisk värld. Vi känner inte till någon annan planet som har liv. Det betyder inte att det inte finns några. Men vi inte känner inte till någon. Vi bör utgå ifrån att det som skett på den här lilla planeten är ett mirakel, runt vår lilla sol, i hela universum, och sluta vara så pessimistiska.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program