Planekonomi lurar bakom klimatfrågan: ”Gör oss fattigare – enda effekten det har”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Massinvandringen och verklighetsblind klimathysteri är två stora förklaringar till att svensk ekonomi går sämst i EU. Detta diskuterar Mikael Willgert och Lars Bern i Swebbtvs senaste omvärldsanalys. Bakom klimatfrågan och den förlustdrabbade vindkraftsindustrin döljer sig en skadlig planekonomi, förklarar Lars Bern.
– Den gör västvärlden fattigare. Speciellt Sverige. Det är den enda effekten den har, säger han. Klimathysterin innebär att västvärlden sätter krokben för sig själv.

Den så kallade klimatfrågan kommer förlora mark framöver. Det tror Lars Bern. Den är nämligen inte förankrad i verkligheten, och snart kommer verkligheten slå tillbaka.

– Jag tror klimatfrågan kommer att komma i bakvatten ordentligt ganska snart. För de problem vi skapar i västvärlden gör att vi inte har råd med den här klimatpolitiken längre. Och resten av världen, sju åttondelar, skiter i det här, vill jag säga. Det målas visserligen upp en massa klimatproblem i världen, men det är egentligen väderfenomen det mesta, säger Lars Bern.

– Under hela den här perioden, flera decennier, där man diskuterat den fossila industrins klimatpåverkan så har det inte hänt nånting med den fossila energins andel av världens energiförsörjning. Den är 80 procent och kommer fortsätta vara det.

Sveriges ekonomi går sämst i EU, och det är inte förvånande, enligt Bern.

– Vi är ju ledande när det gäller omställningen, så det är inte så konstigt att det går dåligt.

– Jag kopplar det i väldigt stor utsträckning till att vi slösar våra pengar på så kallade klimatinvesteringar. Detta är ju inte bara ett politiskt fenomen utan tittar man på företag så håller ju en massa av våra företagsledningar på att larva sig med sånt här och tror att det är viktigt. Det kommer slå tillbaka alldeles enormt. När det gäller att skydda miljön så satsar man på helt fel häst. Det är inte koldioxiden som är ett hot vår miljö, utan helt andra saker.

I helgen förklarade professor Jan Blomgren i Swebbtv Vetenskap att det är ”förskräckligt dålig lönsamhet i svensk vindkraft”. Som helhet går den med förlust.

Detta beror på att det bakom klimatfrågan döljer sig en planekonomi.

– Hela vindkraftsindustrin är ju ett exempel på planekonomi, fortsätter Lars Bern. Man har skapat förutsättningar för att bygga alla de här vindkraftverken med planekonomiska metoder. Det är ju inte en fri marknadsekonomi som lett till det här. Då skulle vi ju haft vindkraftverk för länge sedan. Utan det är en form av planekonomi som drivs av den här klimatlobbyn. Och den gör västvärlden fattigare, och speciellt Sverige fattigare. Det är den enda effekten den har.

Detta gör också att BRICS-länderna kommer få en ”dubbel fördel” gentemot väst.

– Klimathysterin innebär att västvärlden sätter krokben för sig själv. Det här skiftet från en världsekonomi dominerad av väst till en världsekonomi dominerad av Kina och andra kommer gå mycket fortare än vi trott, mycket till följd av västvärldens självmål med klimatpolitiken.

En annan förklaring till Sveriges dåliga ekonomi är massinvandringen.

– Det faktum att vi importerat en massa analfabeter bidrar ju inte precis till den ekonomiska utvecklingen, säger Lars Bern.

– Sverige är inte vad det en gång var.

Sveriges och västs politiker är offer för sin egen propaganda, både när det gäller klimatet och kriget i Ukraina. Detta kommer stå oss dyrt.

– Man får väl hoppas av tillnyktringen kommer. Men jag är väldigt pessimistisk när det gäller västvärlden. På något sätt har idiotin satts i högsätet i nästan varje västland, påpekar Lars Bern.

– Nog kan man kalla den politik som bedrivs för ren idioti.

Läs också: Klimatkommunismen DÖDAR mänsklig frihet: Var är protesterna?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program