Swebbtv – när du vill veta

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa en regelbunden och allsidig nyhets- och informationsförmedling som ger uttryck för ett breddat utbud av ämnen och perspektiv samt granskning av för demokratin grundläggande skeenden. Därför tror vi på en fri och öppen debatt där olika åsikter får komma till uttryck. Vi vill försvara yttrandefriheten och främja upplysning, bildning och publicering av betydelsefull information även när den är obekväm för politiska och andra makthavare.

Vår verksamhet, som huvudsakligen består av TV-produktion, distribueras via vår hemsida på swebbtv.se och genom våra appar samt i Öppna Kanalen på TV. Vi har också en reguljär nyhetsredaktion på nyheter.swebbtv.se och finns förstås i sociala medier.

Därutöver driver vi en webbshop där du kan köpa böcker, t-shirts, vitaminer, självförsvarsspray mm.

Swebbtv är helt oberoende av politiska och andra organisationer.
Vi är endast beroende av våra tittare och läsare.

Oberoendet innebär att vi inte tar emot pengar av politiska eller andra organisationer. Vi står inte under några direktiv eller styrning från någon politisk eller religiös organisation.

Vår ekonomi bygger på donationer från våra tittare. Utöver detta har vi under 2021 fått 1 MSEK i utvecklings- och innovationsstöd från Myndigheten för Press Radio och TV. Detta stöd har delfinansierat vår utveckling av appar, nyhetssida och etablering av Swebbtube. Dessa projekt har utöver detta stöd till två tredjedelar bekostats genom våra tittares donationer.

Myndigheten för Press Radio och TV har även beviljat redaktionsstöd med 351 tkr för år 2020 och 336 tkr för år 2021 som framförallt har använts i vår nyhetsredaktion.

Sammantaget har stödet från Myndigheten för Press, Radio och TV sedan starten av Swebbtv stått för ca 10% av kostnaderna för verksamheten inom Swebbtv. Detta stöd är emellertid inget som påverkar inriktning och mål för vår verksamhet och det är därför vi kan säga att vi är endast beroende av våra tittare och läsare.

Ansvarig utgivare är Mikael Willgert. Myndigheten för press, radio och tv har utfärdat utgivningsbeviset för databasen www.swebbtv.se med nr 2018-404.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.


Kontakt

Tel: 070-225 99 89
Epost: info@swebbtv.se

Redaktionen på nyheter.swebbtv.se
redaktionen@swebbtv.se

Teknisk support (appar/felanmälan)
support@swebbtv.se

Butiksärenden (webbshopen)
butik@swebbtv.se

Hämta vår app