FN kräver hårdare censur – är orolig ”desinformation” underminerar klimatskräcken

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Globalistorganisationen FN är orolig att så kallad ”desinformation” kan påverka globala frågor som ”klimatkrisen”. Det sade FN:s generalsekreterare António Guterres i ett domedagstal i generalförsamlingen på måndagen. Enligt Guterres är nu ”domedagsklockan 90 sekunder till midnatt, vilket betyder 90 sekunder till total global katastrof”. På Twitter framhäver FN-chefen att det är ”tid för transformation”.

Igår talade FN:s generalsekreterare António Guterres om FN:s prioriteringar för 2023.

Och han dundrade på som en domedagsprofet. Bokstavligen.

– År efter år har experter mätt hur nära mänskligheten är till midnatt – med andra ord: till självförstörelse, sade han.

2023 handlar det om ”den ryska invasionen av Ukraina, den skenande klimatkatastrofen, ökande kärnvapenhot som undergräver globala normer och institutioner”, fortsatte Guterres.

– Domedagsklockan är nu 90 sekunder till midnatt, vilket betyder 90 sekunder till total global katastrof. Detta är det närmaste klockan någonsin har stått mänsklighetens mörkaste timme – till och med närmare än under kalla krigets höjdpunkt. I sanning är domedagsklockan en global väckarklocka. Vi måste vakna – och börja jobba.

”Klimatkrisen brinner på”, enligt FN-chefen.

– Vi har en skyldighet att agera – på djupa och systemiska sätt. Världen rör sig inte stegvis. Tekniken rör sig inte stegvis. Klimatförstörelsen rör sig inte stegvis. Vi kan inte röra oss stegvis. Det här är inte en tid för att tricksa. Det är en tid för transformation.

Och då är det ju inte bra om det finns kritiker som ifrågasätter detta skräckprat.

– Sociala medieplattformar använder algoritmer som förstärker giftiga idéer och förvandlar extremistiska åsikter till mainstream. Annonsörer finansierar denna affärsmodell. Vissa plattformar tolererar hatretorik – det första steget mot hatbrott.

– Vi kommer uppmana till åtgärder från alla med inflytande på spridningen av miss- och desinformation på internet: regeringar, tillsynsmyndigheter, beslutsfattare, teknikföretag, media, civilsamhället. Stoppa hatet. Sätt upp kraftiga skyddsräcken. Var ansvarig för språk som orsakar skada, förklarade António Guterres.

– Och som en del av min rapport om vår gemensamma agenda, sammankallar vi alla intressenter (”stakeholders”) kring en uppförandekod för informationsintegritet på digitala plattformar. Vi kommer också att ytterligare stärka vårt fokus på hur miss- och desinformation påverkar framstegen i globala frågor – inklusive klimatkrisen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program