EU:s senaste klimatgalenskap: Vill tvinga dig renovera – ”Enorma kostnader”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Makteliten inom EU vill göra det ännu svårare att äga bostäder. Du kan få ”tvångsrenovera” huset för att nå upp till EU:s klimatkrav, enligt Villägarna. Det kan kosta dig över en halv miljon kronor. Det handlar om ”enorma summor”, säger Elsa Widding i det senaste avsnittet av Fjärde Statsmakten i Swebbtv. Enligt Widding är detta galenskap och det är nu dags att ta tillbaka Sveriges självbestämmande från EU. Det EU sysslar med numera, och tvingar på folk, är ”planekonomi”, påpekar hon.

Klimatalarmisterna inom EU fortsätter sitt tokeri. Ett nytt direktivet kan tvinga dig ”tvångsrenovera” för att leva upp till Bryssels krav, rapporterade Villaägarna den 7 september.

Det handlar om att hus ska ha rätt ”energiklass”, annars måste de renoveras.

”För Sveriges del innebär det att 46 procent av landets bostäder måste renoveras för att uppnå energiklass D senast år 2033. 2050 ska samtliga byggnader uppnå energiklass A, oavsett om det är torp från 1800-talet eller radhus från 60-talet”, skriver Villägarna.

Dessa initiala krav kan kosta dig över en halv miljon kronor, enligt tidningen.

Energianalytikern och riksdagsledamoten Elsa Widding kommenterar detta i Swebbtvs senaste avsnitt av Fjärde Statsmakten.

– Det är enorma kostnader, säger hon. Tänk alla småhus ute på landet. Eller alla äldre torp, som kanske eldar med ved. Då ska de börja tilläggsisolera tak och väggar, sätta in ny ventilation.

– Det kommer den ena galenskapen efter den andra. Man måste ta ett litet steg tillbaka och försöka åtgärda grundproblemet, och säga att vi faktiskt måste ta tillbaka vårt självbestämmande.

Enligt Widding håller EU, av någon anledning, på med saker som inte ens är ett problem. Svenskar släpper ut väldigt lite ”växthusgaser”, gaser som EU påstår är ett problem.

– Vi har redan gjort väldigt mycket sedan 1970-talet. Så det här är ingen fråga som vi behöver bekymra oss så mycket om. Kom inte dragandes med sån skit. Tryck tillbaka den där von der Leyen (EU-kommissionens ordförande). Kan de inte bara ta ett möte och säga att nu får du fan ta och ge dig? Hur svårt kan det vara? Detta kostar bara pengar.

– Det är förödande. Det kommer drabba bostadsrättsföreningar, det kommer drabba alla. Och det är ju bara en kostnad som är helt meningslös. Jag är helt övertygad om att alla bostadsrättsföreningar gör allt de kan för att hålla nere förbrukningen. Vem vill inte det idag?, fortsätter Widding. Och det drabbar hyreslägenheter, hyrorna kommer ju gå upp också.

Det EU sysslar med är ”planekonomi”, påpekar Elsa Widding.

– Kan man inte bara konstatera att vi släpper ut 26 kilo. Det är ingenting. Det är inte ett problem för oss. Vi är inte med.

Exakt hur EU-bestämmelserna kommer se ut är inte helt klart. Villaägarna kräver att den svenska regeringen arbetar för att direktivet anpassas efter nationella förutsättningar.

Andra experter har dock redan konstaterat att ”klimatkrisen” är en bluff, ett globalistiskt bedrägeri, och att koldioxid inte ens orsakar uppvärmning (läs nedan).

Relaterat:

Experten: Framtiden kommer utvisa att ”klimatkrisen” var en total bluff
Nobelpristagare ”tystad” – ifrågasätter klimatlarmet: Finns ingen klimatkris
Klimatkommunister styr EU, enligt politiker: ”Vill beslagta privat egendom och jordbruksmark”
Klimatkrisen ett uppenbart bedrägeri, enligt professor: ”Enorm hög av skitsnack som skadar människor”
Klimatdebatten ”vår tids narcissism” – det ”handlar egentligen inte om klimatet”
Professorn: Klimatfrågan är helt falsk – koldioxidutsläpp driver inte uppvärmning
Experten: ”Klimatkrisen” en myt skapad av FN
Professor: ”Vi har ingen klimatkris, vi har en kris i sunt förnuft och ärlighet”
Experten: ”Klimatkrisen” är ett komplett påhitt
Experten: INGA BEVIS koldioxid orsakar uppvärmning
Experten: Människan borde vara stolt över koldioxiden – får livet att frodas
Professor ifrågasätter klimatlarmet – jorden kallare om man räknar från andra tidpunkter
FN kräver hårdare censur – är orolig ”desinformation” underminerar klimatskräcken
Senatorn om klimatkrisen: ”Totalt skitsnack – farligt skitsnack”
Så spårade miljörörelsen ur – sysslar med falska ”narrativ” och ”skräpvetenskap”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program