Trudeau utskälld i EU-parlamentet: ”En skam för alla demokratier”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kanadas premiärminister Justin Trudeau fick sig en rejäl avhyvling när han tidigare i veckan besökte Europaparlamentet. Han fick bland annat veta att han har en ”perverterad demokratisyn”.

Det var i onsdags som Kanadas premiärminister Justin Trudeau talade inför EU-parlamentet i Bryssel.

Men alla var inte så välkomnande mot den vänsterliberala ledaren.

Detta på grund av hans hänsynslösa hantering av de fredliga lastbilsdemonstranterna, som tidigare i år genomförde en stor och flera veckor lång demonstration i Kanadas huvudstad Ottawa mot Trudeau-regeringens vaccintvång och covidrestriktioner.

Christine Anderson från partiet Alternativ för Tyskland sade till Trudeau att det hade varit mer lämpligt för honom att bli mottagen i Europaparlamentet utifrån artikel i 144 i arbetsordningen, som handlar om kränkningar av mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatsprincipen.

– För det är vad det handlar om med herr Trudeau. En premiärminister som öppet beundrar den kinesiska diktaturen, som trampar på grundläggande rättigheter genom att förfölja och kriminalisera sina egna medborgare som terrorister bara för att de vågade stå upp mot hans perverterade demokratisyn, borde inte tillåtas att tala i detta parlament över huvud taget, sade Christine Anderson och påpekade:

– Vänligen bespara oss din närvaro. Du är en skam för all demokrati.

Den kroatiske parlamentsledamoten Mislav Kolakusic skrädde inte heller sina ord.

– Kanada, en gång en symbol för den moderna världen, har de senaste månaderna blivit en symbol för kränkningar av medborgerliga rättigheter under din kvasiliberala känga, sade han.

– Vi bevittnade hur du trampade kvinnor med hästar, hur du blockerade ensamstående föräldrars bankkonton så att de inte ens kunde betala för sina barns mediciner och skolgång eller lånen på sina hem. För dig är detta liberala metoder, för många andra är det diktatur.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program