”Värsta människorättsbrotten på 80 år”, säger EU-parlamentariker om restriktionerna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU-parlamentarikern Mislav Kolakušić höll ett bestämt tal i Europaparlamentet riktat till EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Han skällde också ut Frankrikes president Emmanuel Macron, som startat krig mot ovaccinerade. Covidåtgärderna och vaccinpassen är grova kränkningar av mänskliga rättigheter, menar han.

Det var den kroatiske EU-parlamentarikern Mislav Kolakušić som läxade upp EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen under ett möte i Europaparlamentet.

– Er rapport om människorättssituationen i EU står i stark kontrast till verkligheten. Inte sedan nazismen har fundamentala mänskliga rättigheter blivit så här allvarligt kränkta. Rätten till rörelsefrihet, rätten till arbete, rätten till hälsovård, rätten att förhindra medicinska experiment, som nu utförs på 500 miljoner människor i EU, sade han och fortsatte:

– Det är varje medborgares rätt att bestämma över sin egen hälsa och sitt eget liv. Man har trampat på decennier av vetenskaplig och medicinsk kunskap. Man har infört åtgärder som aldrig slut. Man har infört covidpass som bara låter vaccinerade röra sig fritt trots att de sprider lika mycket smitta som ovaccinerade. Detta är galenskap.

– Du måste stoppa denna vansinniga splittring och diskriminering av medborgare, sade han till Ursula von der Leyen, som tittade ner bordet.

Mislav Kolakušić riktade sig också till Frankrikes president Emmanuel Macron, som tidigare förklarat krig mot ovaccinerade.

Under 2022 tar Macron över det roterande ordförandeskapet i EU.

– Jag ber dig om en sak. När du leder EU: gör raka motsatsen till vad du gjort i Frankrike. Du påstår att du är stolt över att Europa inte har dödsstraff. Men tiotusentals har dött av covidvaccinen. Tvångsvaccinering utgör dödsstraff för många EU-medborgare. Att ta vaccinet måste vara upp till varje enskild människa att bestämma. Mord är mord!

Förra veckan införde Österrike tvångsvaccinering av sin befolkning samtidigt som alla ändå smittas av den mycket milda omkironvarianten och får naturlig immunitet. EU har fortfarande inte fördömt Österrikes otäcka lag. Tvärtom har Ursula von der Leyen tidigare själv öppnat för tvångsvaccinering av hela EU med ”vaccinet” som inte fungerar.

– I mer än två hundra år har vi byggt upp demokrati och vetenskapliga principer, bara för att se dem raseras på två år. Men de som bedriver denna kampanj av rädsla och girighet mot medborgarna kommer att förlora, skriver EU-parlamentarikern i ett annat inlägg.

Mislav Kolakušić har senare under måndagen fått ett av sina Twitter-konton nedstängt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program