Trudeau om vaccinpass: Handlar om att ”belöna” dem som lyder

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Justin Trudeau. © Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2022 – Source: EP (CC BY 4.0)

Kanadas liberala premiärminister Justin Trudeau kan ha gjort ett stort misstag när han i augusti utlyste nyval i landet. Hans liberala parti riskerar i stället att framstå som förlorare. Inför det förtida valet, som hålls idag, har upprörda folkmassor angripit premiärminister. Själv säger Trudeau att han ”aldrig sett en så intensiv vrede i en valrörelse”, rapporterar DN.

Förra månaden utlyste Kanadas premiärminister Justin Trudeau nyval.

Syftet var att återta en majoritet i det kanadensiska parlamentet och kunna driva igenom sin coronapolitik utan att vara beroende av landets opposition, enligt AFP. Men det mesta tyder på att försöket kommer misslyckas och att Trudeau gjort en allvarlig felbedömning, uppger Svenska Yle. Det är ”dött lopp” mellan hans liberala parti och Erin O’Tooles konservativa parti.

Befolkningen uppskattar inte nyval mitt i covid-19 och två år innan det ordinära valet. Många uppskattar inte heller de covidregler som Trudeau stödjer. Han tänker satsa en miljard dollar på att införa covidpass i landets provinser.

Det liberala partiet kommer troligen vinna valet, men inte få egen majoritet.

Enligt DN riskerar det liberala partiet att framstå som förlorare, och Trudeau själv säger att han aldrig sett en så ”intensiv vrede” inför ett val.

Justin Trudeaus hårda tag mot coronaviruset har skapat häftiga protester i land. ”Din jävla tyrann!” och ”Fuck Trudeau!”, ropas det under en demonstration i landet. Det ska även ha kastats stenar mot premiärministern.

Inför valet ska Trudeau också ha förklarat vad covidpassen handlar om, nämligen att ”belöna” dem som tagit det, rapporterar Rebel News.

– Vi betalar för provinsiella vaccinpass så att personer som går in på en restaurang ska kunna veta att de inte kommer sitta bredvid ett bord med ovaccinerade människor. När du går in på ett gym, när du går på bio, behöver du veta att om du har gjort rätt sak så är du också säker, säger Justin Trudeau och fortsätter:

– Du får en belöning för att du gjort rätt. Det är vad det handlar om. Och de som fortfarande tvekar, som fortfarande gör motstånd, ja de kommer inte få avnjuta samma saker som de som har gjort rätt. Detta känns mycket logiskt och uppenbart.

Coronavaccinen skyddar inte mot smittspridning, enligt svenska virusforskare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program