USA kokar efter razzia mot Trump: ”Lika galet som en bananrepublik”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Gage Skidmore

FBI har slagit till mot ex-presidenten Donald Trumps hem i Florida. Enligt Trump och hans anhängare försöker makteliten stoppa honom från att ställa upp i valet 2024.
– De försöker stoppa mig än en gång, säger Trump.

De inbördes stridigheterna och politiska kaoset i USA eskalerar till nya nivåer.

Under natten svensk tid har ett stort antal federala poliser från FBI genomfört en razzia mot landets tidigare president Donald Trump. Det är första gången någonsin i landets historia som en tidigare president utsätts för något sådant.

Bakgrunden påstås vara misstankar om att Trump tagit hemligstämplade dokument från Vita huset efter valförlusten 2020, skriver AP.

”Det råder mörka tider i vår nation. Mitt vackra hem, Mar-A-Lago i Palm Beach är för närvarande är under belägring, plundrat och ockuperat av en stor grupp FBI-agenter. Inget liknande har någonsin hänt en amerikansk president tidigare”, skriver Donald Trump i ett uttalande.

Enligt Trump och andra röster handlar allt om att makteliten försöker stoppa honom från att ställa upp som presidentkandidat i valet 2024, där han skulle ha goda chanser att vinna.

Donald Trump kallar razzian för en beväpning av det amerikanska rättssystemet och en attack från radikala vänsterdemokrater, ”som desperat inte vill att jag ska kandidera i presidentvalet 2024, särskilt baserat på de senaste opinionsundersökningarna”.

Han fortsätter:

”Ett sådant här övergrepp ska bara kunna ske i trasiga länder i tredje världen. Tyvärr har Amerika nu blivit ett av dessa länder, korrupt på en nivå som inte setts tidigare. De tog sig till och med in i mitt kassaskåp! Vad är skillnaden mellan detta och Watergate, där agenter bröt sig in i demokraternas nationella kommitté? Jag stod upp mot USA:s byråkratiska korruption, jag återgav makten till folket och levererade verkligen för vårt land, på ett sätt som aldrig tidigare skådats. Etablissemanget hatade det. Nu, när de ser hur mina kandidater vinner stora segrar och beskådar min dominans i alla opinionsundersökningar, försöker de stoppa mig och det republikanska partiet än en gång. Laglösheten, den politiska förföljelsen och häxjakten måste avslöjas och stoppas. Jag kommer att fortsätta kämpa för det fantastiska amerikanska folket!”

I sociala medier kokar det nu bland amerikaner. FBI kallas bland annat för ”Bidens Gestapo”, och händelsen för ”den värsta politiska skandalen i amerikansk historia”.

”Det här är lika galet som en bananrepublik i tredje världen. Och skrämmande”, skriver juristen Clay Travis på Twitter.

”Jag ser att många ännu inte fattat. De planerar att åtala Trump. Det är vad allt handlar om”, hävdar Jack Posobiec från Turning Point USA.

”Globalisterna och den djupa staten gör allt de kan för att trolla fram ett åtal mot Trump för att hindra honom från att vinna valet 2024”, anser en annan person på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program