Bannon: USA är i ett ”ideologiskt krig” – FBI har blivit ”Gestapo”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Steve Bannon. Foto: Thor Brødreskift / Nordiske Mediedage

Sociala medier fortsätter koka efter FBI:s razzia mot USA:s förre president Donald Trump i natt. Vita husets chefsstrateg under Trump, Steve Bannon, jämför nu FBI med Gestapo. I en intervju med Fox News hävdar han att tillslaget ingår i Demokraternas ”krig” mot politiska motståndare. Vänstern är ”livrädd” för att Trump ska försöka bli president igen.

Det var i natt svensk tid som ett stort antal federala poliser från FBI slog till mot ex-presidenten Donald Trump hem i Florida.

Ingen tidigare president ska ha utsatts för något liknande.

Det påstås finnas misstankar om att Trump tagit hemligstämplade dokument från Vita huset efter valförlusten 2020, men Trump själv hävdar att det är ett politisk försök att stoppa hans kandidatur i presidentvalet 2024.

– Vi befinner oss i ett politiskt och ideologiskt krig. De har beväpnat justitiedepartementet. Detta måste ha gått upp till Vita huset för att godkännas. Tveklöst. Den som påstår annat är en lögnare. Något sånt här måste gå genom hela kedjan. Det här handlar om ren maktpolitik. De är livrädda för Trump. De är helt livrädda för att han om ett par veckor ska meddela sin kandidatur, vinna den republikanska nomineringen och sedan ta Vita huset, säger Steve Bannon i Fox News.

Enligt Bannon måste det genomföras en grundlig utredning om polisrazzian.

Han jämför FBI med Hitlertysklands hemliga polis, Gestapo.

– FBI är Gestapo. Detta är fullständigt obscent. Det är galenskap. Vi måste bekämpa eld med eld, och sättet att göra det är att vinna val. Vinna dem med förkrossande seger, sedan strypa anslagen till FBI och justitiedepartementet och gå till botten med vem som godkände detta. Detta är så upprörande att det måste utredas.

Jack Posobiec från konservativa Turning Point USA gör en liknande analys.

– Det finns två dörrar. Den ena är republiken, med allt som våra förfäder byggde från ingenting. Den andra dörren är tyranni, bolsjevism. Jag vet vilken jag kommer kämpa för. Jag kommer se till att det här landet går igenom den dörr som tar oss tillbaka till republiken. Alla måste förstå följande: Det land som ni växte upp i existerar just nu inte längre. Mörka krafter försöker ta oss till en plats som aldrig någonsin har beskådats i detta land, säger Posobiec i en ny intervju och syftar på de vänsterextrema globalister som tagit kontroll över USA.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program