Rand Paul: Farligt när staten utger sig för att vara vetenskap

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Senatorn och läkaren Rand Paul är starkt kritisk till att Vita husets medicinske chefsrådgivare Anthony Fauci nu påstår sig representera vetenskap. I stället borde det ske en verklig och öppen debatt om covidhanteringen, anser han.

Det är i en intervju med CBS News som Vita husets medicinske chefsrådgivare Anthony Fauci påstår att covidvaccinkritiker som angriper honom egentligen angriper vetenskap.

– Vad de egentligen attackerar är vetenskap. För jag representerar vetenskap, säger han.

Den republikanske senatorn Rand Paul är inte imponerad av hans uttalande.

– Det är ett sätt att avsluta debatten, säger han i Fox News. För om man attackerar honom eller kritiserar hans åtgärder attackerar man vetenskap.

– Det här är en mycket, mycket farlig idé, att en regeringsbyråkrat representerar vetenskap och att han är oberörbar, en sorts överstepräst för vetenskapen.

Fauci beter sig som den medeltida kyrkan, som också påstod sig vara vetenskap, tycker senatorn.

Enligt Paul är det i stället viktigt att diskutera frågor kring de så kallad vaccinen, till exempel varför människor med naturlig immunitet ska vaccinera sig.

– Men det har aldrig förekommit någon debatt eftersom han är den allenarådande vetenskapsmannen som man inte ska ifrågasätta utan bara lyda. Men de flesta av hans åtgärder bygger inte på vetenskap. Detta är ett stort problem i ett fritt land.

Nästan inga av de åtgärder som Joe Bidens administration infört för att stoppa smittspridningen av covid-19 har fungerat, enligt Rand Paul. Vaccinen fungerade i början men knappast nu längre, säger han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program