Boris Johnson: ”Vi tror” att booster-doser hjälper, men vi vet inte

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Påfyllnadsdoser av de så kallade covidvaccinen kommer troligen ge skydd mot nya varianter av coronaviruset. Det är dock inte säkert. Möjligtvis. Men du måste ändå ta en extra dos. Det är jätteviktigt, även om de kanske inte hjälper. Det är nu beskedet från den brittiska regeringen.

Det var under en presskonferens som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson på nytt uppmanade befolkningen att ta påfyllnadsdoser av de så kallade covidvaccinen.

Men om det kommer fungera den här gången vet man inte.

”Booster-”doserna har samma innehåll som de tidigare doserna, som inte stoppade smittan.

– Tusenkronorsfrågan är om denna nya variant av viruset kringgår vaccinen, och i synnerhet: kringgår den booster-dosen?, sade Boris Johnson.

– Vi tror chanserna är att boostern i någon mån kommer ge dig skydd mot alla varianter. Därför är det extremt viktigt att du tar en påfyllnadsdos. Men vi måste kontrollera det. Vi kan inte… Detta är vad vi tror men vi måste kontrollera det. Därför väntar vi på vad vetenskapen säger.

Och restriktionerna mot viruset lovar han ta bort – igen – så fort som möjligt.

– Men vad jag kan garantera är att åtgärderna vi infört inte kommer vara en minut längre än vi tror de är nödvändiga för folkets hälsa, fortsatte han.

Från och med igår tisdag måste befolkningen i England bära munskydd i bland annat butiker och i kollektivtrafiken. Alltså trots massvaccinering. Syftet påstås vara att stoppa smittspridning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program