”Klimathysterin bygger på helt falska förutsättningar – handlar inte om vetenskap”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Klimathysterin är inte vetenskap. Klimatalarmisterna använder sig av modeller, men det går inte att göra tillförlitliga modeller ”som har någon som helst verklighetsförankring”, eftersom molnens påverkan på klimatet är så osäker, säger Lars Bern i Swebbtv. Klimatforskningen ”står och faller” med att den inte behärskar molnens påverkan.
– Man famlar i blindo, påpekar han. Precisionen i att bedöma molnens påverkan måste bli hundra gånger bättre innan vi kan ta fram en säker modell. Och jag tror aldrig någonsin man kommer kunna ta fram en sådan modell. För det här är ett sådant system som präglas av turbulenser, och turbulenser är nästan omöjliga att modellera.

Klimatalarmisterna är bra på att skrämma upp människor och ideligen varna för planetens undergång. Gång på gång på gång.

2018 påstods det att ”klimatförändringarna kommer utplåna hela mänskligheten om vi inte slutar använda fossila bränslen under de kommande fem åren”.

– De fem åren har gått nu. Det har inte hänt nånting, säger Swebbtvs politiska och vetenskapliga kommentator, företagsledaren och teknologie doktorn Lars Bern, i Swebbtv.

Dylika larm har spridits i decennier. Men det händer aldrig nånting.

– Hela klimatdebatten präglas ju av den här metodiken, att måla upp skräckscenarier.

Sedan hänvisar Lars Bern till ny forskning om molnens påverkan på klimatet.

– En osäkerhet som hela tiden funnits i att bedöma klimatutvecklingen är att forskarna inte behärskar molnens påverkan på klimatet, säger han i Swebbtv. Man har inte en susning om hur den ser ut. Man har tidigare trott att man haft en relativt bra kläm på det. Men det visar sig att modern forskning har ökat osäkerheten, inte minskat den. Vad som påverkar molnbildning och vilken effekt molnen har på klimatet. Forskarna visar att osäkerheten när det gäller att bedöma molnens klimatpåverkan är flera digniteter större än den lilla klimatpåverkan som våra koldioxidutsläpp har. Flera digniteter större.

– Eftersom man inte vet molnens påverkan och osäkerheten är total kan man inte över huvud taget bedöma detta. Man kan inte göra modeller som har någon som helst verklighetsförankring, eftersom man famlar i blindo. NASA säger att precisionen i att bedöma molnens påverkan måste bli hundra gånger bättre innan vi kan ta fram en säker modell. Och vi är alltså långtifrån det. Och jag tror aldrig någonsin man kommer kunna ta fram en sådan modell. För det här är ett sådant system som präglas av turbulenser, och turbulenser är nästan omöjliga att modellera.

Enligt Lars Bern handlar klimatfrågan egentligen om något helt annat.

– Klimathysterin bygger på helt falska förutsättningar. Totalt. Den handlar inte om vetenskap innerst inne, utan om att globalisterna ska löva av nationalstaterna deras suveränitet och lägga den på en världsregering under FN, där dessa personer har makten.

Och att jordbruket och köttproduktionen skulle hota klimatet, som globalisterna börjat påstå, är rent trams, enligt Bern. Lantbruk kan leva i balans med naturen.

– Detta är bara en politisk fråga och har ingenting med vetenskap att göra.

Så varför finns det forskare som köper klimatskräcken? För det ger uppmärksamhet och pengar.

– Jag har själv jobbat med att leda forskning. Jag vet hur forskare fungerar. Ser man minsta skäl att larma så gör man det, för då får man ett större intresse för sin forskning. Man har lättare att få pengar. Man får berömmelse och Nobelpris. Det rör sig om människor med mänskliga svagheter. Det är likadant med journalistkåren.

– Även för journalisterna är detta ett självspelande piano. Det gäller att hålla rädslan uppe. Det gäller att medverka till den här skrämselpropagandan. Då får man uppmärksamhet och pengar.

Skulle de säga sanningen, skulle de försvinna från rampljuset.

– Klimatforskningen står och faller med att den inte behärskar molnens påverkan.

Se hela programmet:

Läs också:

Professorn: Klimatfrågan är helt falsk – koldioxidutsläpp driver inte uppvärmning
Professor: ”Vi har ingen klimatkris, vi har en kris i sunt förnuft och ärlighet”
Experten: ”Klimatkrisen” är ett komplett påhitt
Experten: INGA BEVIS koldioxid orsakar uppvärmning
Experten: Människan borde vara stolt över koldioxiden – får livet att frodas
Professor ifrågasätter klimatlarmet – jorden kallare om man räknar från andra tidpunkter
FN kräver hårdare censur – är orolig ”desinformation” underminerar klimatskräcken
Senatorn om klimatkrisen: ”Totalt skitsnack – farligt skitsnack”
Så spårade miljörörelsen ur – sysslar med falska ”narrativ” och ”skräpvetenskap”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program