Ukrainas överbefälhavare påstås vara utomlands

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Vad har egentligen hänt med Ukrainas överbefälhavare Valery Zaluzhny? Han kan befinna sig utomlands, hävdar Rysslands president Vladimir Putin, uppger RT.

Var befinner sig Ukrainas överbefälhavare, general Valery Zaluzhny, som försvunnit från offentligheten och som enligt uppgift ska ha skadats i en rysk robotattack i början av maj?

Under juni har han även i västmedia utpekats för bombningen mot Nord Stream förra året, anklagelser som Swebbtvs Lars Bern avfärdat som en vilseledande konspirationsteori och ett amerikanskt försök att lägga skulden på någon annan. Det är redan noggrant avslöjat att det var USA som sprängde gasledningarna, enligt Bern.

Nu påstår Rysslands president Vladimir Putin att Zaluzhny kan vara utomlands.

– Var är han, Zaluzhny? Jag vet. Jag tror att jag vet, sade han till journalister i helgen visar ett filmklipp från nyhetskanalen Rossiya 1.

Putin uppmanade media att framför allt fråga Zaluzhny personligen om detta men påpekade att de ”skulle behöva byta till ett främmande språk för att göra det”.

– Jag tror han är utomlands, sade Putin men tillade att han ”kan ha fel”.

”Spekulationer om var Zaluzhny befinner sig dök upp efter att han missat ett uppmärksammat NATO-möte den 10 maj”, skriver RT.

Ukraina har avfärdat spekulationerna om sin general som rysk propaganda. Förra veckan bad BBC Zaluzhny om en intervju. ”Han avslog vår begäran”, skriver den brittiska nyhetskanalen.

Läs också: USA vågar inte stå för Nord Stream-bombningen: Ukraina görs till syndabock

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program