”Kan handla om planetens överlevnad” – därför bör Nato-frågan debatteras

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ett svenskt medlemskap i Nato bör diskuteras noga och öppet. Det säger Swebbtvs Mikael Willgert i ett nytt inslag. Men precis som med massinvandringen, klimatfrågan och de så kallade covidvaccinen svårtmålas i stället avvikande röster, tycker han.

Håller Sverige på att springa in i Nato? Och finns det en bred och öppen debatt i frågan?

Det tycker inte Swebbtvs Mikael Willgert, som därför valt att släppa fram olika röster. Enligt Willgert är det extremt viktigt att frågan diskuteras noga.

Men han tror inte att gammelmedia ens vill att det ska uppstå någon debatt om Nato.

– Det är samma sak som med andra stora frågor som vi har gått igenom. Det var många som ville diskutera massmigrationen, men de blev ju brunsmetade på samma sätt som vi blir ryssmetade. DN ringer runt och mejlar till olika samarbetspartnets för att få dem att avstå kontakter med Swebbtv. Detsamma gäller klimatfrågan. De som velat debattera den frågan har blivit kallade klimatförnekare. Likaså gällande vaccinen, där blev man kallad antivaxxare. De är så dessa publikationer med DN i spetsen arbetar för att tysta debatten, säger Mikael Willgert.

På Swebbtv har man tvärtom velat ha en diskussion om Nato, och den kommer fortsätta.

– Detta är oerhört viktigt. Vi vill ha personer som lägger fram både för- och nackdelar.

– Rysslands president har ju faktiskt hotat med kärnvapen. För inte så länge sedan fanns det en stor respekt för kärnvapen. Nu pratar vi som om de inte längre existerar. Men det här kan ju handla om planetens överlevnad. Så vi tycker att den här frågan verkligen ska debatteras på djupet. Och man bör undvika att fatta förhastade beslut, säger Willgert.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program