Lars Bern: ”Bonniers och Wallenbergs är globalisternas främsta företrädare”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Demokratin och debatten i västvärlden är död. Det konstaterar Swebbtvs politiska kommentator Lars Bern i en diskussion med Magnus Stenlund och Mikael Willgert angående DN:s uthängning av Swebbtv förra veckan. Allt går ut på att styra ”narrativet” och forma människors tankevärld på det sätt som västvärldens oligarker önskar.
– Det gör mig sorgsen att betrakta hur demokratin har dött, säger Lars Bern.

Det var i fredags som Bonniertidningen DN publicerade en artikel där man påstod att Swebbtv är en ”bannlyst konspiratorisk tv-kanal”, som ”sänder i Öppna kanalen”.

Till sin hjälp tog man vänsterextrema Expo.

– Bonniers, Bonniergruppen, är ju globalisternas eller den västliga oligarkins främsta företrädare i Sverige. Tillsammans med Wallenberggruppen. Deras medier är en integrerad del av globalisternas propagandaapparat, säger Lars Bern om artikeln.

– En mediekanal som lyckas tränga igenom lite av den här lögnaktiga propagandan måste man tysta till varje pris. Syftet med artikeln var säkert att få Öppna kanalen att kasta ut Swebbtv. Men vi blir bara mer och mer kända ju mer de skriver om oss.

Enligt Bern handlar allt om att styra ”narrativet”, alltså svenskarnas perception av verkligheten, i en viss riktning. Sanningssökande är inte längre välkommet i västvärlden. Debatten är dödad.

– Vi gör faktiska redogörelser som inte passar globalisternas narrativ. Men sanningen får inte redovisas i västvärlden längre. Medierna kontrolleras helt av de här finansintressena, och nu har vi ju faktiskt censur i västvärlden. De har panik för att Elon Musk tagit över Twitter. Det ska censureras till varje pris. Det handlar om en propagandaapparat som styrs av de här finansintressena, och Expo är en del av det.

Bonnierpressen sprider ”falsk information, ytterst medvetet”, enligt Bern.

– Det som gör mig sorgsen när jag betraktar västvärlden idag är hur demokratin har dött, hur man till varje pris manipulerar demokratin. Vi har inte en fungerande demokrati. Vi har inte en fri debatt. Angreppet på Swebbtv är ett lysande exempel på detta. I stället för att debattera med oss ifrågasätter man vår rätt att existera, påpekar han.

Att låta olika röster komma fram i Nato-debatten är tydligen kontroversiellt.

Enligt DN är det ”Kremls narrativ” att till exempel säga att väst har ”provocerat fram kriget i Ukraina”, även om detta nu är något som även påven säger.

– Vi söker sanningen, förklarar Magnus Stenlund. Vi har med både Nato-förespråkare och sådana som tycker det är farligt, eller att det inte är rätt tillfälle för en Nato-anslutning. Hade vi gått med under avspänningstiden efter 1990 hade vi förmodligen kommit med långt före baltstaterna. Då hade det inte inneburit en större fara för någon. Men vad är bäst för oss?

– Att ligga lågt och bygga upp ett eget starkt försvar.

Att DN tar in Expo som ”experter” är ingen slump. Det är medvetet, hävdar Stenlund. Expo säger nämligen det som tidningarna vill att de ska säga.

– Expo har en specifik funktion i sådana här mediedrev. De ska säga det som DN inte vill säga rakt ut, för då skulle det behöva underbyggas på ett bättre sätt. Och Expo ifrågasätts aldrig.

Men Stenlund tror ändå en del ser igenom propagandan.

– I fråga efter fråga är det trots allt någon på vänsterkanten som kommer till insikt, inte minst efter att ha kommit i kontakt med de argument som vi lägger fram i vår kanal. Det motsatta undrar jag om det går att hitta. Är det någon som blivit identitetspolitiker efter att ha varit Swebbtv-tittare? Jag tror att antalet sådana människor är noll, och då finns det ändå lite hopp för sanningen, att det är dit som människor till slut kommer. Men i DN:s fall är man nog extremt härdade, eftersom de måste ha tittat på många timmar för att få citaten de ville ha.

– Men de vill inte påverkas, de är för korrumperade, säger Magnus Stenlund.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program