Paludan till Swebbtv: Polisen bryter mot lagen – skulle Pridetåget nekas tillstånd om det attackerades?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Svensk polis bryter mot lagen när de inte tillåter fler demonstrationer där koranen bränns. Det säger den dansk-svenske advokaten och politikern Rasmus Paludan till Swebbtv Nyheter. Man kan inte neka demonstrationstillstånd på grund av att någon annan, någon utomstående, attackerar den. Skulle polisen även neka tillstånd till Pride om islamister attackerar den manifestationen?, undrar Paludan.

Det var när Rasmus Paludan skulle bränna en koran utanför Uppsala moské i söndags som en våldsam mobb attackerade honom. Han lyckades precis ta sig in i bilen innan angriparna började slå på och hoppa på den.

Enligt Paludan var avsikten att mörda honom.

– De reagerar väldigt farligt och våldsamt, säger han till Swebbtv. Jag är helt övertygad om att de reagerar så för att de inte accepterar att någon politiker kritiserar islam. De hatar demokrati, eftersom demokrati tillåter att man kritiserar islam. Svensk polis är en representant för svensk demokrati. De vill inte bara mörda mig. De vill helst mörda mig, men också svensk polis.

Och han är extremt kritisk till hur svensk media rapporterar om våldet mot honom.

– Jag tycker det är väldigt intressant hur svenska media beskriver det här. Aftonbladet är ju en lögnspruta av astronomiska proportioner. De skrev i sin rubrik att ”Paludan skräms bort”. 15 personer försöker mörda mig utan att jag har gjort något olagligt, och Aftonbladet beskriver det alltså som att jag skräms bort.

Enligt Paludan, som själv är advokat, tillåter inte svensk grundlag att man nekar en allmän sammankomst på grund av att någon utomstående kan attackera sammankomsten.

Då skulle ju vilken demonstration som helst kunna stoppas av våldsverkare.

Men det är alltså vad svensk polis gjort mot Paludan.

– Blir sammankomsten våldsam för att deltagarna är våldsamma, då kan man neka det. Men inte för att andra personer attackerar den. Då skulle det vara väldigt lätt att stoppa människor från att ha allmänna sammankomster. Då kan man ju bara attackera dem. Så om man attackerar ett Pridetåg eller Socialdemokraternas första maj-tåg så skulle det betyda att de också ska nekas?

– Jag anser att det är olagligt, förklarar Rasmus Paludan i Swebbtv.

Se Stram Kurs egen film från koranbränningen i Uppsala HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program