USA förbereder för krig i Stockholms skärgård

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild krig. Foto: Swebbtv arkiv

Den amerikanska marinkåren genomför just nu ”sina mest avancerade krigsförberedelser hittills” i Stockholms skärgård, rapporterar Aftonbladet.

Sveriges maktelit och media skrämde upp svenskarna om ”det ryska hotet.” Sedan gick man med i Nato. Eller försökte gå med. För att göra Sverige säkrare, påstods det.

Men nu säger till och med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg om Ukrainakonflikten att Ryssland ”gick i krig för att förhindra Nato”.

Sveriges regering har också sagt att Ryssland vill ”begränsa Natos expansion”.

Natos svar? Expandera Nato ännu mer. Och Sverige kan alltså snart vara medlem.

– Då blir vi 32 allierade, och både Sverige och Finland kommer vara medlemmar. Detta är bra för de nordiska länderna. Det är bra för Finland och Sverige. Och det är också bra för Nato. Och det visar att när president Putin invaderade ett europeiskt land för att förhindra mer Nato, så får han precis motsatsen, skryter Jens Stoltenberg.

Den 8 september skrev Försvarsmakten på sin hemsida om övningen ”Archipelago Endeavor” i Stockholms skärgård, som sker i samverkan med USA.

Syftet är att öka förbandens interoperabilitet.

”I de svenska stridsbåtarna sitter både svenska och amerikanska soldater sida vid sida. Det är den varmaste veckan i Sverige på länge och solen lyser skarpt över kobbar och skär vid Sandhamnsledens inlopp. Samtidigt tonar allvaret upp sig i horisonten och övningens allvar är inom räckhåll. Soldaterna är sammanbitna och fokuserade. Under en tiodagarsperiod kommer de bilateralt sammansatta kompanienheterna att öva, för att tillsammans få en ökad kapacitet att verka i den svenska skärgårdsmiljön”, skriver Försvarsmakten.

Aftonbladet rapporterar att man åkte med en stridsbåt till Korsö nära Sandhamn för att se hur de marina elitstyrkorna arbetar tillsammans.

”USA:s marinkår genomför just nu sina mest avancerade krigsförberedelser hittills i vår östra skärgård”, skriver tidningen.

”Är Sverige med i Nato nu?”, undrar en användare på X angående övningen.

Den senaste tiden har flera varnat för att det snart kommer bli storkrig mellan USA och Ryssland. Den amerikanska översten Tony Schaffer säger i en intervju att risken är hela 80 procent.

Läs också:

Dårar med ”låg IQ” bakom proxykriget: Kommer orsaka riktig fattigdom – i väst
”Våra politiker är så förblindade av sitt rysshat att det ursäktar allt”
Experten: 80 procents risk för krig mellan USA och Ryssland
Ryssland ”gick i krig för att förhindra Nato” – enligt Jens Stoltenberg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program