Kristersson: Ryssland vill begränsa Natos expansion

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ryssland är ute efter att begränsa ”Natos expansion”. Det sade Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) på en presskonferens i veckan.

Det var under regeringens pressträff på tisdagen som statsminister Ulf Kristersson talade om kriget i Ukraina, den så kallade korankrisen och de hot som finns mot svenska medborgare.

I måndags hävdade Kristersson i ett annat uttalande att vi ”befinner oss i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget, och här hemma vet vi att både stater, statsliknande aktörer och enskilda individer kan utnyttja situationen”.

– Sverige befinner sig i ett kraftfält där vi kan utnyttjas av andra länder, förklarade han på pressträffen och fortsatte:

– Den uppenbara kopplingen är ju att Sverige entydigt står på Ukrainas sida och att Ryssland har mycket starka intressen av att begränsa stödet till Ukraina, begränsa Natos expansion. Det som nu händer är att Nato får nya medlemmar i Rysslands omedelbara närhet. Så jag tror man ska förstå att det finns ett allvar i detta som de flesta kan förstå, framför allt om man vet vad som hände under andra världskriget.

I media har ”Natos expansion” tidigare kallats för ett ”ryskt narrativ”.

Uttalandet har tidigare uppmärksammats av Samnytt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program