Experten: 80 procents risk för krig mellan USA och Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är ”mycket sannolikt” att USA kommer gå in i direkt krig mot Ryssland inom det närmaste året, något Tucker Carlson nyligen påstod. Risken är 80 procent, säger den amerikanska översten Tony Schaffer i en intervju med George Galloway. Detta bland annat eftersom väst inte längre vill eller kan hantera Rysslands perspektiv.

Det var förra veckan som den världsberömda amerikanska journalisten Tucker Carlson påstod att USA kommer gå in i direkt krig med Ryssland inom det närmaste året. Han var så säker på detta att han sade att han sätter sitt hus på spel.

Nu säger den pensionerade amerikanska översten Tony Schaffer att han håller med i analysen.

– Svaret är att det är mycket sannolikt, säger Schaffer till George Galloway.

– Jag skulle säga att sannolikheten är 80 procent.

Ryssarna kommer nämligen aldrig vika sig och väst vägrar lyssna på deras perspektiv.

– Putin bluffar inte. Han gör vad han anser krävs för att skydda den ryska republiken. Och väst, särskilt Storbritannien och USA, verkar inte lyssna på honom. Han har varit mycket tydlig med vad han försöker uppnå. Men i stället för att acceptera hans perspektiv, för man måste hantera hans perspektiv, hans perception…

Till skillnad från tidigare under 1900-talet finns det inte längre någon i USA som kan eller vill hantera det ryska perspektivet, är Schaffers poäng, varför risken för felberäkningar är stor.

Enligt Schaffer var USA:s tidigare president Ronald Reagan ”en mästare” på att hantera det tyska perspektivet. Men någon sådan politiker finns inte längre i Vita huset.

Och vid det här laget är Nato bara en klubb av ord och röster, fortsätter Tony Schaffer. Nato har bara blivit svagare med åren.

– Det är en woke-organisation som inte klarar av att genomföra sitt huvuduppdrag, att försvara Nato, säger han. De klarar det inte.

Den ryska presidenten Vladimir Putin kommer inte att släppa gränsfrågan och det som han anser hotar Ryssland, enligt Schaffer.

– Ryssland invaderades av mongolerna 1237, av det ottomanska imperiet 1570, av Sverige 1708 som inte ens lyckades få ut köttbullar av det, av fransmännen och Napoleon 1812, av Japan 1905, av USA och allierade 1918, och så klart av Adolf Hitler 1941. Ryssarna har en paranoia. Det är vad det är. Man måste acceptera det. Det är deras perception. Och eftersom ingen kan förstå deras perspektiv, eller inte är villiga att göra det, tror jag det är mycket möjligt att väst kommer försätta vara tondövt och att det kommer inträffa en felbedömning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program