Trudeaus partikollega: ”Honk Honk betyder Heil Hitler”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

En parlamentsledamot från liberala regeringspartiet i Kanada jämför nu den fredliga demonstrationen i huvudstaden Ottawa, som bestått av olika etniciteter och religiösa grupper, med beväpnade nazister som hotar demokratin.

I samband med den fredliga lastbilsdemonstrationen i Ottawa, som nu är känd över hela världen, började hashtaggen ”Honk Honk” trenda på Twitter.

Detta för att på ett humoristiskt men kraftfullt sätt opponera sig mot premiärministern Justin Trudeaus covidrestriktoner och vaccintvång.

Lastbilar tutar nämligen.

Demonstrationen i Ottawa har varit extremt fredlig och samlat människor från många olika etniciteter. En av de mest kända, sedan hon i helgen blev nedtrampad av regeringens polishästar, är numera Candy Sero, som tillhör mohawk-folket.

– Det enda jag känt här är kärlek, säger hon i en ny intervju och skrattar åt påståenden om att demonstranterna består av ”rasister” och ”högerextremister”.

Men den liberala parlamentsledamoten Ya’ara Saks, medlem i samma parti som Justin Trudeau, har till och med försökt att utmåla demonstranterna som samhällshotande beväpnade nazister.

– Hur många vapen ska behöva beslagtas? Hur många nazistflaggor ska det behövas? Hur mycket mer galla, som ”Honk Honk”, som är en akronym för ”Heil Hitler”, ska vi behöva se?, sade hon nyligen i det kanadensiska parlamentet.

– Hur många tydliga indikationer ska det behövas för att förstå att det som är där ute inte handlar om de svårigheter vi alla fått utstå de senaste två åren, utan om något djupare, mörkare och fulare som hotar detta parlament och vår demokrati?

I sociala medier sprids filmer som visar hur det är regeringens poliser som fysiskt angripit ”minoriteter” som deltagit i demonstrationen:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program