”Klimatångest” bakom ökat politikerförakt, enligt Trudeau

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Justin Trudeau – Prime Minister of Canada /Youtube

”Ökad ångest” på grund av klimatförändringar är en förklaring till det växande hotet mot politiker. Det hävdar Kanadas premiärminister Justin Trudeau, enligt Rebel News.

Det var under en presskonferens gällande bostadskrisen i Kanada i tisdags som landets premiärminister Justin Trudeau fick en fråga gällande det ökande politikerföraktet.

”Vad tror du ligger bakom ökningen av hot mot politiker?”, undrade en journalist.

Efter en längre tystnad svarade Trudeau:

– Vi har gått igenom mycket, som land, som värld, de senaste åren. Pandemin uppenbarligen, ökande ångest på grund av klimatförändringar, förvandlingen av vår ekonomi, ökad psykisk ohälsa och missbruksproblem, särskilt med opioidkrisen som härjat över hela landet.

– Det är mycket press på många människor, och tyvärr finns det inga enkla lösningar på alla dessa utmaningar vi står inför.

Enligt Justin Trudeau krävs det nu att människor börjar lyssna på varandra. Själv ville han dock inte samtala eller kompromissa med den så kallade frihetskonvojen som i början av året protesterade mot den kanadensiska regeringens hänsynslösa covid- och vaccinregler.

– Det är dags för ett ansvarsfullt ledarskap. Det är dags för människor att försöka lindra rädslor och ilska, att svara med en positiv framtidsvision, sade han under pressträffen.

Trudeau hävdade också att Kanada ”tog sig igenom pandemin bättre än de flesta i världen” – ett uttalande många av hans egna invånare näppeligen lär hålla med om.

”Totalt bortkopplad från verkligheten”, skriver en kritisk röst på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program