Trudeau lovar fortsatt covidhysteri – hänvisar till ”den bästa vetenskapen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Med hänvisning till ”den bästa vetenskapen” som finns lovar Kanadas premiärminister Justin Trudeau fortsatta så kallade åtgärder mot coronaviruset.

I Kanada finns det fortfarande hårda federala lagar gällande covid. Bland annat får ovaccinerade inte resa med inrikes tåg eller flyg, eller gå ombord på ett internationellt flyg.

Under en debatt i parlamentet i onsdags gick den konservativa oppositionspolitikern Candice Bergen till angrepp mot landets premiärminister Justin Trudeau.

– Nu sprider du mer desinformation. Du borde skämmas, sade hon till Trudeau. Världen har gått vidare från covid, medan Kanada sitter fast i föråldrade restriktioner och regler. När kommer Kanada återgå till det normala?, dundrade hon i kammaren.

Men Justin Trudeau verkade inte alls förstå sig på henne.

Enligt premiärministern är det han som tagit ansvar för landet och skyddat folket från det förkylningsliknande coronaviruset, medan de konservativa stöttat ”anti-vaxxare”, svarade han.

Trudeaus massvaccinering och andra så kallade åtgärder mot covid-19 verkar dock inte fungera så bra. För nu dör det tydligen fler människor än innan, enligt premiärministern.

– Covid-19 finns fortfarande och kommer fortsätta finnas med oss, så kanadensare måste fortsätta följa den bästa vetenskapen för att vara säkra, sade han.

Justin Trudeau verkar besatt av slutsatsen att Kanadas folk är ”säkert” från coronaviruset tack vare honom. För detta upprepade han flera gånger.

– Vi kommer fortsätta följa vetenskapen och hålla kanadensare säkra, sade han igen.

Men Candice Bergen menade att Trudeau är en hycklare som kan leva friare än vad folket tillåts göra, och hon frågade på nytt när Kanada ska återvända till det normala.

– Det kanadensiska folket har gjort allt som krävts av dem. När ska de få tillbaka det liv som de behöver och förtjänar?, röt hon i parlamentet.

– Alla kanadensare är trötta på covid, svarade Justin Trudeau. Det är vi alla överens om.

– Men att önska bort det eller ignorera det kommer inte få det att försvinna. De senaste månaderna har vi sett fler dödsfall från covid än någon gång i början av pandemin. Vi kommer fortsätta göra det jobb som folket röstade fram oss att göra så sent som för sex månader sedan. Vi kommer göra allt nödvändigt för att hålla folket säkert. Ni har varit tveksamma till vaccinet och stöttat anti-vaxxare, men vi kommer fortsätta att hålla kanadensare säkra.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program