Ryssland: Västvärldens ledare har tappat förnuftet – ”Irrationella och ologiska”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Wikimedia/Zscout370

Har västvärldens makthavare blivit tokiga? Det tycks nu Rysslands statsledning undra. Därför kommer den ryska regeringen vara extra uppmärksam framöver. Vad som helst kan kanske hända. Det saknas nämligen logik och rationalitet från västmakternas sida, säger Kremls talesman Dmitrij Peskov enligt nyhetsbyrån Tass.

Vad håller västvärldens makthavare egentligen på med? Det undrar nu Rysslands ledning.

Väst inför massiva sanktioner mot Ryssland. Men i praktiken drabbar sanktionerna de egna länderna, inte Ryssland, och nu är Europa nästan på väg att kollapsa.

Samtidigt badar Ryssland i pengar och rubeln är jättestark, mycket starkare än innan kriget och västvärldens sanktioner.

Kremls talesman Dmitrij Peskov är en av dem som undrar vad som pågår.

I en intervju med tv-kanalen RBC på tisdagen påpekar han att Rysslands ”motståndare” beter sig irrationellt och ologiskt.

– Deras handlingar är faktiskt irrationella på många sätt. De tar steg som skadar deras egna intressen och gör livet för deras egna medborgare mycket värre än förut.

Enligt Peskov skiljer sig dagens västpolitiker från tidigare. Förr i tiden fanns det ”stora politiker” med visioner och logiskt tänkande, menar han, som Frankrikes förre president Jacques Chirac, och Tysklands tidigare förbundskansler Angela Merkel och Gerhard Schröder.

Dessa ledare ”försvarade in i det sista det egna landets intressen” och hade ”politiska visionära förmågor”, samtidigt som de insåg vikten av goda, ömsesidiga och fördelaktiga relationer, förklarar Dmitrij Peskov. Dagens makthavare i väst saknar visionära förmågor, hävdar han.

– Med tanke på denna irrationalitet och brist på logik är det nödvändigt att vara redo för varje tänkbar händelseutveckling, säger nu Dmitrij Peskov i RBC.

Så vad är förklaringen till västvärldens beteende? Enligt vissa röster försöker globalisterna använda kriget i Ukraina för att accelerera sin plan ”The Great Reset”, samtidigt som dagens makthavare blivit ännu mer marinerade i globalistiskt tänkesätt än sina föregångare. Genom att tortera de egna ländernas ekonomier vill man starta om och stöpa om det ekonomiska systemet, som The Great Reset går ut på. Redan i april föreslog Ungerns premiärminister Viktor Orbán flera åtgärder som EU kunde vidta för att hindra skenande energipriser, däribland att frigöra elpriset från gaspriset. Men i stället har EU eldat på kriget i Ukraina, och låtit elpriserna i Europa skena. Detta gör så gott som alla människor fattigare. Nästan ingen kan undvika stigande elpriser. Energipriserna har stigit så brutalt mycket att människor utarmas. Medelklassen försvinner och kvar finns en allt mer förslavad och ofri befolkning.

Samtidigt har västvärldens oligarker enormt mycket investerat i Ukraina. Man vill inte låta Ryssland vinna, oavsett vad.

– USA har utnyttjat Ukraina. USA har i stort sett gjort Ukraina till en koloni. Ukraina är genomkorrumperat och vi ser hur amerikanska politiker och deras familjer varit djupt involverade i Ukrainas ekonomi, sade Swebbtvs Lars Bern tidigare i år.

Enligt Lars Bern handlar kriget i Ukraina om mycket mer än bara en lokal konflikt mellan två länder. Det handlar om ett sorts världskrig mellan globalism och nationalism.

Världsordningen står på spel. Globalisternas framtid och planer står på spel.

– Den västliga oligarkin vill ju kunna lägga under sig hela värden, fortsätter Lars Bern. De vill kunna köpa på sig alla råvarutillgångar i världen. Inget land ska få hålla sina naturresurser för sig själva. Inget land ska få stänga sina marknader för de här globala företagen. Vi har ju till och med en organisation som drivs av en av dessa hypermiljardärer (George Soros, vår anm) som heter Open Society. Och det namnet uttrycker precis vad det handlar om. Den västliga oligarkin vill ha bort världens gränser. Världen ska inte ha några gränser. Man vill motarbeta alla nationalstaters försök att vara just nationalstater. Konflikten med Ryssland är ett typexempel på det. Putins regim är starkt nationalistisk, och den vill man till varje pris störta. Det är vad det handlar om.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program