Åkesson: Dags att kasta ut S och ge oss chansen – ”Sverige behöver politiker som tar ansvar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Sverigedemokraterna utgör en garant för att införa en så kraftfull politik som krävs för att rädda Sverige ur den svåra situation som landet befinner sig. Det förklarade partiledaren Jimmie Åkesson under en pressträff idag.
– Definitionen av dumhet är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat, sade han.

Under måndagen meddelade Sverigedemokraterna att man skulle hålla en pressträff om Socialdemokraterna, likt S höll en pressträff om SD förra veckan.

Men det blev kanske inte vad många hade förväntat sig. Till skillnad från S ville inte Jimmie Åkesson lägga sin energi på barnsliga angrepp.

I stället lade han fokus på den prekära situation Sverige befinner sig i.

– Jag vill inte sänka mig till samma nivå och delta i en gyttjebrottning. Jag tänker därför helt och fullt fokusera på Socialdemokraternas kompletta politiska misslyckande under de senaste åren, sade Jimmie Åkesson.

Och där fanns det mycket att prata om.

– Sverige står i en akut kris när det gäller energiförsörjningen, skenande kostnader på mat, bränsle och el. Så sent som i natt sköts en person i Hallunda i ett dåd som numera blir mindre notiser. Vårt land sticker ut som oerhört extremt jämfört med många andra länder när det kommer till den här typen av problem. Det har bedrivits en ansvarslös politik, inte minst av Socialdemokraterna, som förvärrat Sveriges och svenskarnas situation.

S har brutit löfte efter löfte, enligt Åkesson. I fråga efter fråga.

– Vi har bränslepriserna. Det medvetna politiska beslut som gjort att Sverige har bränslepriser som sticker ut rejält i internationella jämförelser. Man har med klimatpolitiska förtecken drivit fram skatter, drivit fram krav på utblandning som går mycket längre än vad vi är tvingade till enligt EU-rätten. Socialdemokraterna har drivit fram en upptrappning av reduktionsplikten fram till 2030. Det är också ett politiskt misslyckande signerat Socialdemokraterna.

Nu behöver Sverige nya makthavare som inte bryter löften, och som är konsekventa och realistiska, påpekade SD-ledaren.

– Definitionen av dumhet är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Sverige behöver ett annat resultat än vad Socialdemokraterna kan leverera. Det är dags för en ny riktning, ett nytt ledarskap för Sverige.

– Vi behöver göra det som krävs för att göra Sverige bra igen. I stället för en socialdemokratisk regering, som i alla lägen skyller problem på andra och vägrar ta ansvar för konsekvenserna av sin egen politik, behöver Sverige ett ledarskap som tar ansvar. Vi kommer att ta ansvar. Vi tar värnandet av Sverige och svenskarna på allra största ansvar.

Och SD vill hitta ett samarbete med andra partier som kan vara under flera mandatperioder.

– Vi står beredda att kompromissa om sakfrågor. Vi står beredda att ta hänsyn till andra partiers behov, så länge det övergripande politiska resultatet innebär avgörande framsteg i rätt riktning.

– Sverigedemokraterna utgör en garant för att förändringarna av svensk politik blir så kraftfulla som den mycket allvarliga situation som vi befinner oss i nu kräver.

En journalist undrade om Sverigedemokraternas syfte med pressträffen var att ge igen för Socialdemokraternas antagonistiska pressträff i fredags.

Men det förnekade partiledaren.

– Socialdemokraterna vill ju inte prata så mycket om sin politik, svarade Åkesson. De vill inte prata sakpolitik, utan de vill prata om sånt de pratade om i fredags. Syftet med den här pressträffen är att visa att vi vill prata om sakpolitik. Vi har presenterat ett antal lösningar på de stora problem som Sverige står inför. Vi vill inte sjunka till Socialdemokraternas nivå, utan nu utmanar vi dem att prata sakpolitik i stället. Det fanns ju en inbjudan från Agenda igår till exempel att jag och Magdalena Andersson skulle diskutera ett antal allvarliga problem, men hon tackade nej till det. Hon vill bara prata strunt, medan vi vill prata politik.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program