”Ren skräckporr” – apkoppor används för att skrämmas, enligt Robert Malone

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den häftiga nyhetsrapporteringen kring apkoppor är ”skräckporr” från massmedia och myndigheter. Det hävdar den amerikanske läkaren och vaccinpionjären Robert Malone i en intervju med Steve Bannons War Room. I Sverige väntas dock inga covidliknande restriktioner, meddelar nu regeringen.

Förra veckan skedde en kraftig medierapportering kring apkoppor, som det hittats ett fåtal fall av i västvärlden. Men är reaktionen befogad?

Enligt vaccinforskaren Robert Malone handlar det snarare om en fortsättning på den skräckpropaganda som omgärdat covid-19.

Förra veckan rapporterade New York Post att USA beställt ytterligare 13 miljoner doser av ”Jynneos”, ett vaccin som uppges fungera både mot smittkoppor och apkoppor, till ett värde av 119 miljoner dollar, efter att en person i Massachusetts smittats.

– Detta är ren skräckporr, säger Robert Malone. När jag tittade på CNN såg jag hur de använde bilder på människor som drabbats av smittkoppor i ett inslag om apkoppor.

Apkoppor är inget nytt virus.

– Det är relaterat till smittkoppor. Det är kokoppor och kamelkoppor också. Det finns en mängd koppvirus som absolut inte är dödliga för människor. Dödligheten är mindre än en procent. Det sprids bara genom nära kontakt. De fall som hittills upptäckts har varit bland män som haft sex med män. Apkoppor har varit endemiskt i Centralafrika troligen så länge det funnits människor.

Av två varianter av apkoppor är den som man nu upptäckt några få utspridda fall av i västvärlden den minst sjukdomsalstrande, påpekar Malone.

– Så är detta bara mer skräckporr? Absolut. Det är ytterligare ett exempel på hur media och regeringar samarbetar för att få igång ännu mer rädsla bland människor.

Men i Sverige klargör idag regeringen i en intervju med SvD att apkoppor inte ska ses som covid, och att inga liknande restriktioner väntar – även om man redan klassat smittan som en allmänfarlig sjukdom.

– Allting ses i kontext av pandemin som vi har haft i två år. Men man ska inte jämföra apkoppor med pandemin och skrämma upp människor. Det är inte relevant, säger socialminister Lena Hallengren (S) till SvD men tycker samtidigt att man ska vara vaksam.

Intervjun med Hallengren genomfördes i Genève, där hon deltar i Världshälsoorganisationens årliga möte, enligt tidningen. På mötet har bland annat apkoppor diskuterats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program