Malone: ”Spotify och Moderna har samma ägare”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den amerikanske poddaren Joe Rogan kallar nu den världsomfattande häxjakten på honom för ett politiskt beställningsjobb. Samtidigt pekar vaccinpionjären och forskaren Robert Malone Spotify ut gemensamma ägarintressen mellan Spotify och läkemedelsjätten Moderna, som i slutet av januari fick sitt covidvaccin fullt godkänt i USA.

Det är i sitt senaste avsnitt som poddaren Joe Rogan kallar hatkampanjen mot honom för en ”politiskt beställningsjobb” (”political hitjob”), uppger New York Post.

Han hängdes bland annat ut för att han använt ”n-ordet”, som det kallas i USA. Men det hela började med att han intervjuade specialistläkaren Peter McCullough och vaccinforskaren Robert Malone, båda kritiska till massvaccineringen och den förhärskande covidhanteringen.

Då inleddes mediestormen.

– Det här är ett politiskt beställningsjobb, säger Joe Rogan i sitt program. De tar allt det här som jag någonsin sagt och kletar ihop det.

Samtidigt pekas det nu ut kopplingar mellan Spotify, den plattform som Rogan använder utifrån ett kontrakt värt 100 miljoner dollar, och vaccinjätten Moderna.

– Den största ägaren i Spotify är alltså största ägare i Moderna, säger Robert Malone i Fox News Tucker Carlson Today.

– Ja. Detta är mycket mer än ett kulturkrig. Det handlar om mycket mer än så. Det handlar om makt och pengar. Detta är ett informationskrig och politisk krigföring. Men kulturkrig är ett bra och enkelt sätt att splittra folken, fortsätter han.

Vilken ägare är det han talar om? Enligt aktieforskningsplattformen Fintel stämmer det att investmentbolaget Baillie Gifford & Co är delägare i både Spotify och Moderna. Företaget toppar ägarlistan i Spotify, enligt sajten. Den 1 februari 2022 rapporterade Bloomberg att ”Baillie Gifford är den största aktieägaren i vaccinproducenten Moderna”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program