Klaus Schwab: ”Framtiden byggs av oss”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Framtiden är ingen slump, utan den ”byggs av oss”. Det förklarade World Economic Forums grundare Klaus Schwab när årets globalistmöte i Davos inledddes. Samtidigt fick Ukrainas president Volodymyr Zelensky stående ovationer av deltagarna.

WEF-bossen Klaus Schwab inledde Davos 2022 med att presentera en delegation från Ukraina.

Kriget i Ukraina är en ”vändpunkt i historien” och kommer förändra det ekonomiska och politiska landskapet under kommande år, förklarade Schwab.

Men det globalistiska mötet i den schweiziska staden, där Sveriges regering och 2.500 andra ledare inom politik, näringsliv och media deltar, fokuserar även på andra frågor, så som ”den värsta hälsokatastrofen de senaste hundra åren” covid-19, som WEF-ledaren uttryckte det. Världen måste vara förberedd på att ett nytt virus kan sprida sig, påpekade han.

Enligt Schwab utmanas världen just nu av flera kriser, och man måste se ”holistiskt” på dem. Enskilda nationer, företag eller regeringar kan inte lösa dem själva. Problemen är ”sammanflätade” och därför krävs det ett globalt samarbete för att hantera dem, påstod han.

– Hur kan Davos medverka till att förbättra världen? Ni som är här är den mest imponerande samlingen för globalt samarbete, sade han.

– Låt oss vara tydliga. Framtiden är ingenting som bara händer. Framtiden byggs av oss, av en mäktig gemenskap som ni i det här rummet. Vi har de medel som krävs för att förbättra världen, fortsatte Klaus Schwab inför deltagarna i Davos.

– Men två omständigheter krävs för att det ska kunna ske. Den första är att vi agerar som intressenter i större samhällen. Att vi inte bara tjänar våra egna intressen, utan våra samhällen. Det är det vi kallar intressentansvar. Den andra är att vi samarbetar. Det är därför ni hittar många möjligheter under det här mötet. Ni kan engagera er i handling och effektorienterade initiativ. Göra framsteg relaterade till specifika områden inom den globala agendan.

Under mötet fick Ukrainas president Volodymyr Zelensky stående ovationer (se hela talet HÄR):

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program