Lars Bern: Västvärldens altruism är en bluff – globalisterna vill ÄGA ALLT

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Globalisterna har fört kapitalismen på avvägar och bedriver idag en rovdrift som går ut på att lägga under sig företag och utplåna all konkurrens. Slutmålet är att ”äga allt” medan vanliga människor inte ska äga nånting, förklarar Lars Bern i en ny omvärldsanalys i Swebbtv. ”Du kommer äga ingenting, och vara glad”, som World Economic Forum säger.

Västvärldens påstådda altruism i fattiga länder är en bluff. Organisationer som Världsbanken och Internationella valutafonden (IMF) styrs helt av den ”anglo-amerikanska oligarkin” och syftar egentligen till att stärka globalisternas makt, förklarar Swebbtvs politiska och vetenskapliga kommentator Lars Bern i ett nytt program.

När de till exempel går in i ett afrikanskt land för att ”hjälpa” genom krediter, görs detta med villkoren att privatisera samt rationalisera jordbruk, alltså ta död på småskaliga jordbruk och ersätta dem med enorma farmer som bedriver monokultur och som ägs av de stora multinationella bolagen. Dessa globala företag tar kontroll över ländernas resurser, vilket leder till att nationerna inte längre kan försörja sig själva utan måste importera livsmedel.

– Det är inte klokt, säger Lars Bern.

Detta är metoden, att ge krediter – under villkor att släppa jordbruket och privatisera offentlig ekonomisk verksamhet. Allt som samhället bedriver av ekonomisk natur ska privatiseras, för då kan ägandet tas över av de multinationella företagen. Samtidigt ska villkoren för arbetskraften försämras, som sänkta löner. Det är alltid förenat med det, säger Lars Bern.

– IMF och Världsbanken har inte bidragit till någon positiv ekonomisk utveckling. Länderna som de går in i förblir ju på en låg utvecklingsnivå, konstaterar han.

Globalisterna använder sig av tre gigantiska finansbolag för att lägga under sig världens företag. Det handlar om BlackRock, Vanguard och State Street. (Se även Jonas Nilssons dokumentär ”Makthavarna du aldrig valde”, som handlar om dessa jättars makt.)

– Globalisternas system går ut på att äga allt, förklarar Lars Bern senare. När de går in i ett land för att ”hjälpa det” ur en finansiell kris är kravet att de ska sälja av allt till globalisterna, så att dessa kan äga allt. Man försvarar sig med att privat ägande leder till högre effektivitet.

Men det är inte sant, påpekar han, eftersom globalisterna inte är ute efter konkurrens, vilket man kan tro att kapitalism leder till. Men nej. De är ute efter monopol.

– Vi har ju inte konkurrens, fortsätter Lars Bern. De globala företagen har samlat sitt ägande i tre förvaltare som äger alla företag. Vad man är ute efter är inte alls att skapa förutsättningar för konkurrens. Man är ute efter monopol. Det är vad det är fråga om. Den här idéen hade redan John D. Rockefeller i början av 1900-talet. Han sade att ”Competition is a Sin”, konkurrens är en synd. Och detta är det mest typiska för globalisterna. Man vill ta död på all konkurrens.

Målet är alltså att äga allt.

En av globalisternas främsta organisationer är World Economic Forum.

– Och vi vanliga människor ska inte äga nånting. Det är ju det som World Economic Forum predikar. ”Du ska inte äga nånting men du ska vara lycklig.” Ägandet ska ligga hos de hyperrika och deras globala företag och aktieförvaltare, som sedan styr allt.

Men samtidigt anser Lars Bern att globalisterna har kört i diket. Detta på grund av kriget i Ukraina. Globalismen tog fart efter Sovjetunionens fall, för då blev världen unipolär, där västvärldens oligarker kunde styra och ställa. Men så är det inte längre. Världen blir nu allt mer multipolär. Globalisterna hoppades att Ukrainakriget skulle sänka Ryssland, men så ser det inte ut att bli. De trodde att ryssarna skulle sätta in en jättearmé, och på detta sätt i slutändan försvagas. Men i stället har ryssarna varit försiktiga och fört ett framgångsrikt artillerikrig där de succesivt utplånar Ukrainas trupper, som lidit enorma förluster.

Britterna har varit ute efter att ”kolonisera” Ryssland i flera hundra år, enligt Lars Bern. Det är därför som den ryske presidenten Vladimir Putin är så hatad i väst – för att han är nationalist och satte stopp för globalisternas försöka att roffa åt sig Rysslands naturresurser.

I stället reser sig nu Ryssland och Kina. När Europa tagit sig igenom inflationen och energikrisen som står för dörren, och som skrämmer Bern ”enormt”, säger han, tror han att västvärlden kommer återgå till en politik där nationella intressen styr.

– Vad som kommer hända i vinter vill jag inte ens tänka på. Men när vi tagit oss igenom det tror jag att vi kommer tillbaka till en nationell planering. Och jag hoppas att EU havererar totalt, för EU har bidragit till den här skadan. EU är ur fas med verkligheten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program