”Varje finländare kommer dö” – förre FN-inspektören varnar för Nato-medlemskap

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att Sverige och Finland går med i Nato är bland det värsta som kan hända i världen. Det påstår den förre underrättelseofficeren, FN-inspektören och militäranalytikern Scott Ritter. Det är som att begå självmord, hävdar han och varnar för att ”varje finländare kommer dö” samt att Helsingfors kommer ”försvinna i ett radioaktivt moln”.

Sverige och Finland som medlemmar i Nato är ingen bra idé. Ingen bra idé alls. Det hävdar nu den förre FN-inspektören Scott Ritter i en ny intervju.

Enligt Ritter är ett medlemskap i Nato som att be att få hoppa på Titanic efter att båten krockat med isberget. Nato kommer inte ha framgång och dess medlemsländer är inte alls så eniga som det brukar påstås i debatten, menar han.

Dessutom kommer ett finländskt medlemskap innebära att Natos gräns mot Ryssland fördubblas, vilket Ryssland i längden inte kommer acceptera. Den ryska regeringen ser Natos expansion österut som ett existentiellt hot.

– En lång Nato-gräns mot Ryssland är en mardröm, säger han och påpekar att Sveriges och Finlands regeringar verkar förlorat förmågan att tänka självständigt.

Även om Ryssland kanske inte attackerar omedelbart utan börjar med att bygga upp sin militära kapacitet längs gränsen, kan ett krig ändå snabbt bryta ut, menar Ritter.

– Alla finländska städer kommer ha kärnvapen riktade mot sig, säger Scott Ritter. Om det till exempel uppstår ett krig med Ryssland i Moldavien, är finländarna då redo att dö för Transnistrien (ett område i östra Moldavien på gränsen till Ukraina som förklarade sig självständigt 1990 och som får ekonomiskt och militärt stöd av Ryssland, vår anm)? Det skulle jag vilja fråga vanliga finländare i Helsingfors. Är ni det? För det kommer ni göra. Ni kommer dö när Rumänien anfaller, Ryssland går till motanfall och amerikanerna skickar in en brigad som blir utplånad varpå USA svarar med ett taktiskt kärnvapen.

– Allt är över. Helsingfors försvinner i ett radioaktivt moln. Ryssarna kommer skicka kärnvapen på er. Automatiskt. Det spelar ingen roll att ni är Finland och att ni inte har något med Moldavien att göra. För ni är medlemmar i Nato. Det gör er till en måltavla. När ryssarna börjar trycka på sina knappar ingår ni i måltavlan. Varje finländare kommer dö.

– Varje finländare kommer dö, upprepar ban.

Enligt Scott Ritter är detta den oundvikliga framtiden.

– Det blir inte bättre, det kommer bara bli värre, säger han.

– Nato-medlemskap är ett självmordspiller.

Scott Ritter hävdar också att det inte finns någon mening för Finland att gå med. Ryssland har inget intresse av Finland och ser inte landet som ett hot. Däremot kommer ryssarna göra det om landet ansluter sig till Nato, påstår Ritter.

– Den enda lösningen är att skapa mindre spänningar mot Ryssland, inte mer.

– Nato är på väg ner. Det är en del av ett Europa som inte längre kan fungera sammanhållet, fortsätter han. Nato kommer inte lyckas. Nato är på väg att kollapsa. Det bästa Finland kan göra är att vara neutrala. Att överleva.

Se hela intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program