Lars Bern: Väst är helt i händerna på oligarker – demokratin är död

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv

Oligarker har numera tillskansat sig så mycket makt i västvärlden att det inte längre går att tala om någon fungerande parlamentarisk demokrati. Det säger Lars Bern i Swebbtv. Han har sett från insidan hur detta ekonomiska fåmannavälde arbetar och styr. Organisationer som FN och EU är paraplyorganisationer som egentligen syftar till att tjäna oligarkernas globalistiska finansiella intressen, menar han.

Det är i ett nytt Swebbtv-program som Lars Bern gör en ny analys om tillståndet i världen.

Genom sin digra bakgrund inom storföretag har han själv sett hur allt verkligen fungerar.

– Jobbet som företagsledare ledde mig ut i världen och det gjorde ju att jag fick en fantastisk inblick i den här ekonomiska världen, säger han. Jag blev engagerad i några av de organisationer som den västliga oligarkin har skapat för att skaffa sig inflytande. Man har på ett genialt sätt skapat en rad olika organisationer, ideella organisationer, finansiella organisationer. Syftet med detta har varit att flytta över så mycket som möjligt av de politiska besluten från politiska parlament, som man hade svårare att kontrollera, till de här organisationerna.

EU är ett sådant exempel. Men det finns otaliga fler, förklarar han.

– EU är ju ett lysande exempel på det, men även FN är en skapelse av den här kretsen. Det finns en rad organ under FN:s paraply, som Världsbanken, IMF med flera, som är helt kontrollerade av oligarkin, där demokratisk kontroll är obefintlig. Detta har jag sett väldigt tydligt inifrån.

Och detta har fått förödande konsekvenser för det demokratiska samhället. Demokratin är i det närmaste död.

– Det är tveklöst så att det här systemet helt och hållet förstört den demokratiska utvecklingen. Vi inbillar oss att vi har demokrati men det har vi inte längre. Det ser man exempel på varje dag i våra samhällen. Vi har inte en fri politisk debatt. Och det här tycker jag är djupt beklagligt.

Det som sker i Ukraina, där Ryssland och USA står mot varandra, är ett uttryck för oligarkernas desperation att inte förlora greppet om sitt globala herradöme.

– Vi ser ju idag hur det här har lett till en maktkamp i världen, fortsätter Lars Bern. För det här är ett västligt fenomen, och nu börjar resten av världen att reagera mot västvärlden. Kriget i Ukraina är ett tydligt exempel på det. Ryssland har satt ner sin fot mot västvärldens militarism i form av Nato. Nato presenteras för oss i debatten som någon sorts freds- eller försvarsorganisation, vilket ju inte alls är sant. Nato har varit i högsta grad inblandat i flera av de amerikanska anfallskrigen mot länder som inte tagit regi av oligarkerna.

– Så är det, påpekar han.

Men Lars Bern poängterar också att han är en ”oförbätterlig romantiker” och att han ska fortsätta vara det. Han ser alltså inte bara mörker i framtiden.

– Man får hoppas att utvecklingen så småningom reagerar mot det här, att vi återgår till ett samhälle där maktfördelningen är mer spridd och inte så koncentrerad till de här kretsarna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program