Kanadas toppläkare betonar: Finns en risk om du tar ”vaccinet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

I Ontario i Kanada kommer man inte uppmana unga friska människor att ta en fjärde dos ”vaccin” mot covid-19. Detta på grund av risken för hjärtmuskelinflammation. Unga personer bör väga risken med nytta, betonar nu provinsens chefsläkare.

Det är Ontarios chefsläkare Kieran Moore som förklarar att unga friska människor inte ska uppmanas ta en fjärde dos så kallat covidvaccin, även om de numera får om de vill.

I stället är det just nu upp till var och en att bestämma.

Detta eftersom det finns en, uppenbarligen betydande, risk med läkemedlet.

– Just nu har vi en riskbaserad strategi, sade Kieran Moore under en pressträff igår när en reporter undrade varför man tillåter varje individ att själv bestämma.

– Det finns alltid en risk med att ta ett terapeutiskt medel kontra fördelarna. Man vill vara säker på att det finns en mycket stark fördel jämfört med nackdelarna. Om du är en 18-årig frisk person är risken att bli inlagd på sjukhus – om du inte har någon underliggande medicinsk sjukdom – väldigt, väldigt låg. Samtidigt vet vi att det finns en risk, en mycket liten risk – en av 5.000 som kan få hjärtmuskelinflammation, till exempel – och man måste ha en diskussion om risk-nyttan gällande komplikationer från vaccinet kontra fördelen med minskad risk för sjukhusvistelse för en ung frisk person, fortsätter Kieran Moore.

Och detta har väckt reaktioner i sociala medier. För det här är ju precis vad många varnat för. Är en på 5.000 verkligen en liten siffra? Var de som tog substansen från början medvetna om detta?

”’Om du är ung och frisk, balansera då risken för sjukhusvistelse mot risken för biverkningar som hjärtmuskelinflammation!’ Verkligen? Sen när? Detta är vad vi har sagt hela tiden. Så många liv förstörda! Skäms på många av er”, skriver advokaten och den kanadensiska politikern Roman Baber, som kandiderar för ordförandeskapet i Konservativa partiet, som svar på Twitter.

Kardiologen, alltså hjärtspecialisten, Peter McCullough har tidigare sagt att risken för hjärtmuskelinflammation från vaccinen är mycket högre än vad amerikanska CDC beräknade. Det finns en förhöjd risk för män ända upp till 50 års ålder. ”Vaccinen” är onödiga, menar han.

Enligt journalisten Alex Berenson finns det nu data som visar att risken för hjärtmuskelinflammation från vaccinen är 50-100 gånger högre för unga män efter andra dosen.

Läs också: Farligare för tonårspojkar ta vaccinet än att få covid-19 och Läkemedelsverket: Myokardit 5-15 gånger vanligare hos vaccinerade

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program