”Vaccinerade” fortsätter dominera bland coviddöda: 9 av 10

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den mörka färgen representerar coviddöda som tagit vaccinet. De har dominerat i många veckor nu, jämfört med ovaccinerade (ljusa färgen). Bild: Folkhälsomyndigheten

Personer som tagit ”vaccinet” mot covid-19 fortsätter dominera starkt bland de som dör med sjukdomen. Det handlar ännu om cirka 90 procent, visar Folkhälsomyndighetens senaste veckorapport. Den stora majoriteten bland IVA-vårdade är också vaccinerade.

Bland de som dör med covid-19 i Sverige fortsätter personer som tagit det så kallade vaccinet att dominera. Cirka 90 procent av dem som avlider är vaccinerade.

”Hittills har 67 bekräftade fall rapporterats avlidna under vecka 16, varav 8 var ovaccinerade. Föregående tre veckor var medeltalet 104 dödsfall per vecka, varav i medeltal 14 var ovaccinerade per vecka”, skriver Folkhälsomyndigheten i sen senaste veckorapport.

De senaste veckorna har vaccinerade även börjat dominera bland de som behöver intensivvård. Men totalt sett handlar det om extremt få personer som idag behöver den typen av vård.

Under förra veckan, vecka 18, rörde det sig om sex nya intensivvårdade patienter med covid-19 i fem av landets regioner.

”De senaste fyra veckorna (vecka 15–18) har 53 nya intensivvårdade patienter med bekräftad covid-19 rapporterats, varav 16 var ovaccinerade”, skriver myndigheten.

Totalt vårdas det just nu – i hela landet – ÅTTA covidpatienter på IVA, enligt SVT:s statistik. Alltså åtta personer i en befolkning av 10,4 miljoner, varav knappt 25 procent är ovaccinerade.

Bild: Folkhälsomyndigheten

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program