Pfizer-bossen: Du vaccinerar dig ”för att skydda samhället”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Man vaccinerar sig mot covid-19 inte bara för sin egen skull utan för att ”skydda samhället”. Det förklarade Pfizers vd Albert Bourla under ett samtal i Davos på onsdagen. Och så kallade anti-vaxxare och konspirationsteoretiker enerverar tydligen både World Economic Forum och Pfizer så mycket att detta också diskuterades.

Under onsdagen fortsatte World Economic Forums årsmöte i Davos med bland annat ett samtal mellan WEF-grundaren Klaus Schwab och Pfizers vd Albert Bourla.

De konstaterade bland annat att de båda blivit måltavlor för ”anti-vaxxare” och ”konspirationsteoretiker”.

Gällande vem som bär det juridiska ansvaret för vaccinens konsekvenser, förklarade Bourla:

– Det fanns ett bekymmer för oss när det gäller vaccin. Vi visste att det finns en fanatisk grupp av anti-vaxxare som kommer efter oss oavsett vad. De påstår att solen inte kommer gå upp för att man vaccinerar sig och att det förstör skördar.

– Jag tror att vi båda varit måltavlor för anti-vaxxarrörelsen och konspirationsfolk, sade Klaus Schwab. Jag tror de fick hundratusentals klick på det.

– Jag läste en dag att jag blivit gripen av FBI, sade Albert Bourla. Det fanns bilder på mig och FBI-agenter, jag vet inte hur. Jag läste också att påven blivit gripen. Urlöjligt.

– Samma sak hände mig, inflikade Schwab.

På frågan varför man ska vaccinera sig när det finns behandlingar mot covid-19, svarade Bourla:

– Du vaccinerar dig inte bara för dig själv, utan också för att skydda samhället.

Klaus Schwab frågade sedan hur mycket vaccinering som kommer behövas i framtiden.

– Jag tror vi kommer behöva vaccinering i framtiden. Men jag är oroad att befolkningens efterlevnad av experternas rekommendationer inte kommer att vara särskilt hög. Många tar första dosen, färre tar den andra, och så vidare. Därför behöver vi en lösning som gör det enkelt för folk. Prio ett är att ha ett vaccin som varar ett år. Då vet människor att de gör det varje år, varje höst till exempel. Det tror jag kommer öka antalet människor som tar vaccinet, sade Bourla.

Att kombinera det med ett influensavaccin skulle också öka viljan att injicera sig, tror han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program