Globalisterna vill lösa världens ”kriser” med ”djärva kollektiva åtgärder”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världen har drabbats av ett ”stort antal kriser” som kräver ”djärva kollektiva åtgärder”. Det förklarar World Economic Forum inför Davosmötet 2023, som man arrangerar för att ”hjälpa till att hitta lösningar genom offentlig-privat samarbete”.

Snart är det dags för globalisternas årsmöte i Davos, arrangerat av World Economic Forum. Det äger rum mellan den 16–20 januari 2023.

Flera ministrar ur Sveriges regering är inbjudna, men har ännu inte tackat ja, avslöjade Alternativ för Sverige nyligen.

Vad ska mötet handla om? Det kan man läsa på WEF:s hemsida.

Enligt World Economic Forum kräver dagens ”kriser” våghalsiga samfällda åtgärder.

”Världen idag befinner sig i en kritisk brytpunkt. Det stora antalet pågående kriser kräver djärva kollektiva åtgärder. Årsmötet kommer sammankalla ledare från regeringar, näringslivet och civilsamhället för att ta upp världens tillstånd och diskutera prioriteringar för det kommande året. Det kommer att ge en plattform för att engagera sig i konstruktiva, framåtblickande dialoger och hjälpa till att hitta lösningar genom offentlig-privat samarbete”, skriver globalistorganisationen om det kommande elitmötet i januari.

Detta tolkas i sociala medier som ”fascism”.

Fascism är nämligen ett slags sammanslagning av företag och stat.

Så här man läsa i en artikel i Aftonbladet från 2017:

”Ty fascism handlar djupast sett inte om att hysa rasistiska åsikter eller vilja ha hårdare gränskontroller; fascism handlar om att förvandla staten till ett företag”.

I en artikel i Epoch Times kan man läsa att fascism representerar ”en speciell form av socialism, i vilken privata företag inte tas över av staten men icke desto mindre går statens ärenden”.

En skillnad med kommunismen är att företag inte förstatligas. De drivs i stället i samverkan med staten. Samtidigt är individen underställd makten.

”Företagen förstatligades aldrig – utan drevs av kapitalister i samarbete med staten”, skriver Proletären om fascismen i Italien innan andra världskriget.

Fascism innebär också ”hård ekonomisk och social reglering och tvångsmässigt undertryckande av oppositionen”, enligt uppslagsverket Merriam-Webster.

Det finns dock ett etablerat begrepp som kallas ”offentlig-privat partnerskap” eller ”offentlig-privat samverkan”, som inte anspelar på fascism. Wikipedia förklarar det som ett ”långsiktigt arrangemang mellan statliga och privata institutioner”. Det är ”en form av offentlig upphandling där ett privat företag eller konsortium tilldelas uppdraget att finansiera, bygga och under en längre tid driva en offentlig nyttighet, vanligen sjukhus, motorväg eller annan infrastrukturinvestering”, kan man också läsa.

Till skillnad från den italienska fascismen – om man nu väljer att använda det uttrycket – är nationen inte längre central. Världen uppfattas i stället som ”global”, där problem eller ”kriser” alltså ska lösas på möten som i Davos, där makteliten träffas exklusivt och diskuterar vad som ska göras under en gemensam agenda. Ibland bjuder man även in celebriteter som världsberömda popstjärnor. Men vem som helst är knappast välkommen att delta. Förra året omringades alternativjournalister av World Economic Forums ”egna polis” i Davos, som i grunden egentligen tillhör den reguljära lokala poliskåren. Minst två av poliserna bar ett märke med texten ”World Economic Police” och en märklig symbol med två stångande varelser. Vissa av poliserna var beväpnade med automatvapen. ”WEF-polisens” symbol såg ”satanisk” ut, ansåg en del i kommentarer på sociala medier.

Centrala frågor för globalisterna är sådant som ”klimatkrisen” och den så kallade covidpandemin – påstådda stora globala problem som sägs behöva globala lösningar genom en samverkan mellan världens företag, regeringar och andra organisationer. Det handlar alltså inte om att driva sjukhus eller bygga motorvägar. En ”global fascism” menar vissa att det är.

World Economic Forum har tidigare förnekat att man önskar skapa en världsregering, och på organisationens hemsida kan man ta del av information som varnar ”för den fascistiska faran” och förklarar hur fascismen ”kan stoppas”.

Kanske ligger begreppet i betraktarens tolkning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program