Sveriges regering inbjuden till globalisternas årsmöte i Davos

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Alternativ för Sverige avslöjar idag att fyra svenska ministrar, däribland statsminister Ulf Kristersson (M), har blivit inbjudna till World Ecnonomic Forums årliga möte i Davos om knappt en månad. Ingen av dem ska än så länge ha tackat ja.

Det är nationalistpartiet Alternativ för Sverige som nu avslöjar att fyra ministrar i Sveriges regering blivit inbjudna till World Economic Forums möte i Davos i januari nästa år.

World Economic Forum är globalisternas frontorganisation för att driva igenom sin agenda, så som den ”gröna omställningen”. Svenska Vattenfall är kopplat till organisationen.

WEF:s ”förtroenderåd” består bland andra av Blackrocks vd Larry Fink, Kanadas vice premiärminister Chrystia Freeland och USA:s förre vice president Al Gore.

AFS-ledaren Gustav Kasselstrand har begärt ut allt material som finns tillgängligt inför toppmötet i Davos, uppger partiet. Ingen av informationen har tidigare publicerats.

Statsminister Ulf Kristersson ska ha fått en personligt undertecknad inbjudan av WEF:s grundare och ordförande, Klaus Schwab, redan i oktober.

”Då Sverige tar över ordförandeskapet för EU i januari, kommer ditt personliga engagemang under årsmötet att erbjuda en kraftfull plattform för dig för att dra uppmärksamhet till ditt lands ledarskapsroll i att genererera kollektiv handling för att svara på den nuvarande geopolitiska krisen och dess stöd i att accelerera Europas gröna omställning. Det kommer också tjäna som ett utmärkt tillfälle att utforska nya investeringspartnerskap med globala företagsledare i Forumets gemenskap, med fokus på ditt lands ledande gröna tillväxts- och innovationsbranscher. Forumet kommer att arbeta tätt med din stab för att säkerställa att ditt deltagande är av största betydelse och relevans för dig och för Sverige”, skriver Schwab bland annat till Kristersson.

I november ska ytterligare tre ministrar, klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L), försvarsminister Pål Jonson (M) samt vice statsminister och näringsminister Ebba Busch (KD) ha fått varsin inbjudan från World Economic Forum.

Till Pourmokhtari skriver man att årsmötet kommer vara ”en mycket viktig milstolpe efter FN:s klimattoppmöte (COP27) för att bibehålla momentum i globala klimat- och naturambitioner”.

Gustav Kasselstrand har under december kontaktat regeringskansliet, som svarar att ingen svensk minister i dagsläget har tackat ja till att medverka. Men Kasselstrand kommer återvända med mer information så snart det är möjligt, säger han.

Ulf Kristersson finns redan listad på WEF:s hemsida. Han presenteras där som socialförsäkringsminister, vilket han var mellan 2010-2014.

AFS har publicerat samtliga dokument HÄR.

Davosmötet äger rum mellan den 16-20 januari 2023.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program