Beväpnad globalistpolis omringade alternativjournalist i Davos

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den amerikanske alternativjournalisten och debattören Jack Posobiec stoppades och frågades ut av polis i samband med World Economic Forums globalistmötet i Davos i Schweiz. Minst två av poliserna bar ett märke med texten ”World Economic Police” och vissa var beväpnade med automatvapen.

Flera alternativjournalister är på plats i Davos i Schweiz för att rapportera om World Economic Forums globalistmöte i Davos.

Jack Posobiec från Turning Point USA är en av dem.

Men redan på måndagen stoppades han och hans medarbetare och frågades ut av polis, som bland annat ville vet vad journalisterna hade för bildmaterial.

– Det mest intressanta var att de fråga vad Turning Point USA är. ”Skickade de hit er? Vilka är de? Vad har ni för bildmaterial? Kan du visa oss materialet? Kom in i vår bil.” De försökte ta in en annan av oss i sin bil. Men jag stoppade det. Jag sa åt dem att vi inte kommer låta oss bli åtskilda, säger Jack Posobiec i en intervju med Charlie Kirk efteråt.

– Vi fick aldrig veta varför de gav sig på oss. Vi hade redan gett polis våra namn, pass och presskort en timme innan detta hände. Men polisen kom tillbaka med den här gruppen. Det innebär att de kollade upp oss och sedan utsatte oss för detta på grund av vilka vi är.

Minst två av poliserna bar ett märke på armen med texten ”World Economic Police”.

”World Economic Forum har sin egen paramilitära styrka komplett med märken och beväpnad med militära vapen. De trakasserar och fängslar journalister när känner för det. Med vilken befogenhet agerar de? Vem befaller dem? Har schweiziska myndigheter något att säga till om?”, skriver en annan amerikansk alternativjournalist, Benny Johnson, på Twitter.

– Vi gör bara en normal poliskontroll, för du vet, det är WEF, allt är väldigt känsligt, säger en kvinnlig polis till en annan journalist på plats. Det finns en anledning, vi måste ha en anledning för att kontrollera en person. Jag måste inte berätta för dig. Kan jag be dig att radera…

Flera av poliserna uppmanade också alternativjournalisterna att sluta filma. För det är tydligen inte tillåtet i Schweiz – påstods det. Men polisen grep alltså inte journalisterna bokstavligen.

Filmer:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program