Klaus Schwab vill ”konstruera” framtiden och ”lära upp befolkningen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kommunisdiktaturen Kina är en förebild för många länder och en ”mycket attraktiv modell”. Det säger chefen för globalistgruppen World Economic Forum till CGTN.

Det är i en intervju med kinesiska CGTN som WEF-bossen Klaus Schwab bland annat säger att han vill skapa en bas av relevanta personer för att kunna bygga en ny värld.

Det globala systemet måste utgå ifrån vissa uppfattningar och principer, som ”klimatförändringar” och naturen, hävdar han.

– Men vi måste gå ett steg längre. Vi måste ha en strategisk sinnesstämning. Vi måste konstruera morgondagens värld. Det handlar om en systematisk omvandling av världen. Vi måste definiera hur världen ska se ut, det som vi vill ska komma ut ur denna omvandling.

Schwab håller inte med om att globalismen är död och att världen just nu avglobaliseras. Tvärtom har världens länder, företag och folk kommit närmare varandra, på grund digitaliseringen. Den digitala världen är ”mycket mer globalt orienterad”, säger han.

Han upprepar också att världen behöver följa World Economic Forums idé om ”multistakeholder”-styrning, där stat, företag och civilsamhälle slår sina påsar ihop.

Samtidigt vill han ”lära upp befolkningen” (”mentor the population”).

– Vi måste visa dem genom vårt goda exempel att framtiden kräver den här förändringen och att denna förändring i slutändan kommer att gynna dem, säger han.

– Jag tycker att (Kina) är en förebild för många länder, fortsätter Schwab men påpekar att varje land själv bör få bestämma vilket system det ska använda.

WEF-bossen vill inte påtvinga andra Kinas system, men anser att den kinesiska modellen ”är verkligen en mycket attraktiv modell för ett stort antal länder”.

I början av året lät Klaus Schwab Kinas president Xi Jinping öppna WEF:s årliga Davos-möte med ett tal om en ”global hälsogemenskap”.

Se intervju:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program