Bolund exploderar efter Åkessons klimatutspel: ”Som att höra dumheten tala fritt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Pixabay

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ifrågasätter kraftigt den klimatpolitik som Sverige för. Den kostar miljarder och förstör landet. Ungefär så kan man sammanfatta Åkessons ståndpunkt. Och detta har fått Miljöpartiet att gå i taket.

Det var i Ekos partiledarutfrågning i morse som SD-ledaren Jimmie Åkesson på flera sätt gick emot den härskande klimathysterin.

Sveriges inhemska ”klimatpolitk” kostar bara miljarder och påverkar inte klimatet över huvudet taget. ”Parisavtalet” är inte avgörande. Hysterisk klimatpolitik leder bara till att det blir dyrare och svårare att leva i Sverige, energipriserna rusar och sprider inflation i samhället. Fler i världen dör av kyla än värme. Forskning som inte kan ifrågasättas är inte forskning, utan religion. Det är inte orimligt att undra om vi över huvud taget ska vara rädda för ett varmare klimat.

Så lyder några av Åkessons resonemang.

Detta har fått Per Bolund från Miljöpartiet, vars existens hänger på klimatskrämsel, att gå i taket.

”Att höra Jimmie Åkesson i P1 är att höra dumheten tala fritt. Hans ignorerande av klimatkrisen är bokstavligen livsfarligt för människor i Sverige och resten av världen som redan nu dukar under i värmeböljor. Värme som blir allt värre framöver, särskilt om SD får bestämma”, skriver Per Bolund i ett inlägg på Twitter på måndagen.

Han hävdar att SD och Moderaterna är på väg att ”gasa rätt in i klimatkrisen”, eftersom högern numera påstår sig vara politiskt överens.

Enligt MP-toppen visar tvärtom ”all forskning” att ”värmeböljor och extremtemperaturer” kommer bli allt vanligare och kosta fler människoliv.

Att Åkesson å ena sidan säger att hans parti vill att Sverige ska vara kvar i Parisavtalet, men samtidigt inte tänker agera för att uppnå dess mål, betyder enligt Per Bolund att SD-ledaren antingen inte förstår vad avtalet är och behöver läsa på, eller att han medvetet ljuger.

”Är man orolig för klimatet måste man rösta grönt!”, dundrar Bolund.

Enligt ledande klimatforskare existerar det inte någon klimatkris.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program