EU:s krig mot bilar: Kräver minskade ”utsläpp” från däck och bromsar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. Foto: nakhon100

Klimatglobalisternas mål att omstöpa västvärldens ekonomiska system till en neomarxistisk ”delningsekonomi” där ingen äger något fortsätter. Nu vill EU skärpa kraven på så kallade bilutsläpp från däck och bromsar redan 2025, om tre år alltså, rapporterar TT. Bara detta kommer göra fordonen dyrare.

EU:s krig mot privatpersoners bilägande fortsätter. Den som vill köra bil i framtiden får nog nöja sig med att hyra en bil. För hur många har råd att köpa en elbil? Dessutom finns det inte råvaror för att ersätta hela dagens fordonsflotta med elbilar. Folk kommer vara utan egen bil.

Klimatideologernas slutliga mål är en ”delningsekonomi” där ingen äger nog utan delar saker med varandra. Detta var något som Sveriges förra regering följde.

Redan 2035 ska nyförsäljning av bilar som drivs på bensin och diesel förbjudas, något som kommer få konsekvenser långt innan dess.

Då gäller alltså nollutsläpp från avgasröret på nya bilar, som TT uttrycker det.

Men nu vill EU sätta gränsvärden även på de ”utsläpp” som påstås komma från bromsar och däck, och det gäller även elbilar. Dessa nya regler, så kallade ”Euro 7-krav”, planeras träda i kraft den 1 juli 2025 för bilar och skåpbilar, och 1 juli 2027 för lastbilar och bussar.

Enligt EU-kommissionen kommer detta göra fordonen ännu dyrare. För en bil handlar det om cirka 1.000-1.500 kronor, och minst 25.000 kronor för bussar eller lastbilar, skriver TT. EU:s argument är att ”miljön” och ”hälsan” kommer tjäna på det.

Förslaget ska nu behandlas av EU-parlamentet och ministerrådet.

Tidigare i år förutsåg den brittiska journalisten Katie Hopkins att privat bilägande snart är ett minne blott. Enligt henne försöker globalisterna förändra vanliga människors beteende. Och för att göra detta konstruerar de olika former av ”kriser”.

– Detta händer i demokratier över hela västvärlden. Och täckmanteln som används för denna beteendeförändring som World Economic Forum försöker driva igenom är många olika saker, sade Katie Hopkins i ett klipp på sociala medier.

– Sanningen är att det är en medveten agenda för att förhindra människor att kunna köra bil. Och detta har jag sagt länge. Inom fem år kommer britter inte längre ha rätt att äga eller köra ett privat fordon. Om detta inte är på början på det kommer jag äta upp min tröja.

Läs även:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program