EU förlänger vaccinpassen ett år: ”Covidvansinnet fortsätter”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den så kallade pandemin fortsätter. I varje fall i politikernas huvuden. Nu väljer EU-parlamentet att förlänga vaccinpassen fram till nästa sommar. Den kroatiske EU-parlamentarikern Mislav Kolakusic varnar för att ”covidvansinnet” inte alls är över och att lockdowns och andra ”katastrofala” åtgärder väntar Europas folk i höst och vinter igen.

Det var igår som Europaparlamentet röstade för att förlänga EU:s digitala ”covidcertifikat” i ytterligare ett år, fram till juni 2023.

Alltså samma period som Sverige valt att förlänga sina vaccinpass.

Nuvarande regler skulle egentligen ha gått ut den 30 juni i år, men i stället förlängs de alltså kraftigt. 432 röster var för, 130 emot och 23 lades ned.

EU-parlamentet hävdar på sin hemsida att passen gör att ”EU-medborgare kan dra nytta av sin rätt till fri rörlighet”.

Men den kroatiske ledamoten Mislav Kolakusic rasar mot beskedet.

– Efter två år av covidvansinne och alla tillgängliga data om covid-19, vaccinens effekter med mera röstade 432 EU-parlamentariker för att fortsätta covidvansinnet. De röstade för att förlänga coronapassen till juni 2023. Jag undrar verkligen om det här parlamentet styrs av en epidemi av dumhet och hyckleri. Vad handlar detta om?

– Varför gör de så här mot sina medborgare? Varför vill de förstöra människors liv? Varför vill de tvinga folk att vaccinera sig med något som egentligen inte är ett vaccin och som har dödat fler människor än något annat vaccin? Jag vet inte när denna galenskap kommer sluta, men uppenbarligen kommer det inte ske under kommande år. Och i höst väntar lockdowns och alla andra katastrofer som vi upplevt de senaste två åren på oss igen, fortsätter han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program