”Sanktionerna mot Ryssland ruinerar bara Europa” – EU anklagas för lögn och hyckleri

De kraftiga sanktionerna mot Ryssland handlar inte alls om att stoppa krig. Det säger nu den kroatiske EU-parlamentarikern Mislav Kolakusic i ett nytt utspel, och anklagar EU:s elit för ”lögn och hyckleri”. Det är inte Ryssland som drabbas, utan Europa, menar han.

Det är en lögn att sanktionerna mot Ryssland kommer stoppa kriget i Ukraina. Sanktionerna kommer i realiteten bara att utarma Europas medborgare.

Det hävdar den kroatiske EU-parlamentarikern Mislav Kolakusic, sedan länge känd för sin skoningslösa kritik mot EU:s maktelit.

Om EU verkligen ville förhindra finansieringen av krig skulle man ha infört samma sanktioner mot USA och Saudiarabien som man gjort mot Ryssland.

– Det är en otrolig lögn och ett hyckleri att sanktioner mot Ryssland och ett importförbud mot rysk olja och gas verkligen är sanktioner och ett försök att förhindra finansiering av kriget. Sanktionerna är egentligen riktade mot en halv miljard EU-medborgare och miljoner andra europeiska invånare, säger Mislav Kolakusic och fortsätter:

– Om det vore sant att man ville stoppa finansiering av krig hade vi omedelbart infört samma sanktioner mot Saudiarabien, som har fört krig i Jemen under flera år. Vi hade inte heller importerat olja och gas från USA, som de senaste decennierna varit inblandade i fler krig och konflikter än något annat land i Europa och världen.

Enligt Kolakusic borde EU sluta upp med sin ”galenskap”.

– De enda som kommer lida är Europas medborgare. Låt oss sluta ta dessa dåraktiga beslut.