WHO vägrar avsluta pandemin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: WHO/Youtube

Förkylningsviruset omikron har liten påverkan på vårdsystemet, men Världshälsoorganisationen, WHO, vill inte avsluta den så kallade pandemin. Pandemin är ”inte i närheten av att vara över”, hävdar man i ett uttalande.

Omikronvarianten av Sars-cov-2 har spridit sig som en ”orkan” genom Sverige, precis som vaccinforskaren Robert Malone förutsåg strax innan julafton.

Men inte i den meningen att vården blivit extremt belastad.

Bara sedan i fredags har Sverige registrerat 100.000 smittfall, enligt SvD. Det innebär knappt 25.000 fall om dagen.

Men på IVA ligger det fortfarande bara cirka 100 covidpatienter. Inom all slutenvård finns det cirka 1.200 covidpatienter. Inget av detta är i närheten av siffrorna under 2020.

Och som Swebbtv skrivit om flera gånger, är många av de inlagda inte riktiga covidpatienter, utan vårdas egentligen för helt andra saker.

Danmark har nu cirka 30.000 smittfall per dag – men allt färre IVA-patienter: 53 stycken i hela landet, mot 80 i början av januari.

Många tycker därför att pandemin är över. Det tycks inte spela någon roll hur mycket omikron sprids. Det handlar om en förkylningsliknande smitta och vården blir inte särskilt påverkad.

Men det tycker inte Världshälsoorganisationen. Smittan är minsann inte alls över, hävdar man.

– Pandemin är inte i närheten av att vara över, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus enligt France 24/AFP och påstår att sjukvården visst är belastad och att många ännu dör.

Även i andra länder har det visat sig att inlagda på sjukhus räknas som covidpatienter även om de egentligen vårdas för annat. Alla som läggs in testas nämligen för covid-19.

I Storbritannien har det visat att sig att antalet personer som dött av covid – alltså utan en rad andra underliggande sjukdomar – är extremt mycket lägre än de som dött med covid. I stället för de 150.000 döda som media talar om, handlar det om drygt 17.000, rapporterar GB News:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program