Robert Malone: Omikron kommer ”blåsa genom samhället som en orkan”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Virologen Robert Malone, en av dem som utvecklade tekniken bakom mRNA-vaccinen, varnar nu för att omikron-varianten av Sars-cov-2 har ett så högt reproduktionstal att folk lika gärna kan återanvända sina munskydd som toalettpapper. Virusvarianten kommer troligen blåsa genom samhällen som en orkan, hävdar han på Twitter.

Det är den amerikanske läkaren och virologen Robert Malone som nu hävdar att den nya virusvarianten av Sars-cov-2 – omikron – ser ut att ha ett så extremt högt reproduktionstal att den inte kan stoppas.

Den goda nyheten, enligt Robert Malone, är att de allra flesta kommer klara av att hantera viruset själva, men riskgrupper kan behöva skyddas. Data från Sydafrika pekar på att omikron är en väldigt mild variant av smittan.

– Med ett R0 (basal reproduktionskvot, vår anm) på 7-10 kan ni lika gärna ta av dessa munskydd och återvinna dem som toalettpapper. Tyvärr, med ett så högt R0 kommer omikron sannolikt blåsa genom samhällen som en orkan, skriver han på Twitter och fortsätter:

– Äldre människor och personer med hög risk behöver alltid skyddas från svår sjukdom. Livräddande behandlingar, ju tidigare desto bättre. Om du har utsatta människor i ditt liv, var förberedd. För vi andra kommer klara oss.

Hans påstående ligger i linje med att den svenska regeringen nu infört tuffare restriktioner för alla invånare, oavsett vaccinationsstatus. ”Vaccinen” stoppar inte omikron-infektion eller smittspridning av varianten, varför vaccinpassen är helt meningslösa.

Rysslands president Vladimir Putin har jämfört omikron med ett ”naturligt vaccin”, eftersom den tycks vara så mild och har så lätt att sprida sig.

En fråga som ännu inte besvarats är varför omikron tycks angripa främst vaccinerade personer. I Danmark är 9 av 10 smittade med omikron fullvaccinerade med två eller tre doser. Och andelen har ökat, inte minskat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program